Számomra ilyen az igazi görög saláta! Önmagában is megállja a helyét, de nyári grillsütésekhez pedig egyenesen elengedhetetlen! :) Mediterrán hangulat a tányérodon, próbáld ki mindenképp!
Hozzávalók 4 főre:
4 paradicsom
2 paprika
2 kígyóuborka v kis uborkából 4-5
1 fej lilahagyma
1-1 csapott teáskanál szárított oregánó és bazsalikom (frissből mehet több)
só, bors
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé v fehérborecet
Tetejére:
30 dkg fetasajt
10 dkg olívabogyó
friss oregánó levelek
Elkészítés:
A hagymát apróra szeltem, a paradicsomokat, paprikát, ubit szintén kisebb darabokra. Mindent egy mély tálba tettem, megszórtam a fűszerekkel, olajjal, citromlével, alaposan összeforgattam, majd a tetejére a sajtot vagy rámorzsolom, vagy szeletekben teszem rá, megszórom a félbevágott olívabogyóval, friss oregánóval és legalább 30 percig állni hagyom a hűtőben.
FORRÁS: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja