Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Mandulás-kajszibarackos gombóc

Ebben az őszbe forduló időben kiváló vasárnapi csemege lehet ez a mandulás-kajszibarackos gombóc. Vigyázat, szinte rögtön elfogy, így érdemes hamar lecsapni rá, még a többiek előtt! :-)

kajszisgombocEbben az őszbe forduló időben kiváló vasárnapi csemege lehet ez a mandulás-kajszibarackos gombóc. Vigyázat, szinte rögtön elfogy, így érdemes hamar lecsapni rá, még a többiek előtt! :-)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 1,2 kg krumpli
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 ek. tojáshelyettesítő por
  • 1 ek. lenmagpehely
  • 1 ek. víz

-----

  • Sárgabarack
  • Morzsa
  • Mandulaszeletek
  • Xilit

Elkészítés:

  • A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük.
  • A liszteket és a tojáshelyettesítő port hozzákeverjük.
  • A lenmagpelyhez vízbe áztatjuk, és ezt is hozzákeverjük.
  • A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk.
  • Megtöltjük negyedbe vágott barackokkal.
  • Gombócokat formálunk, melyeket forrásban levő vízbe dobunk és kifőzzük (kb. 8 perc alatt).
  • A morzsát és a mandulát olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A gombócokat ebbe forgatjuk bele.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér