Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Mandulás-kajszibarackos gombóc

Ebben az őszbe forduló időben kiváló vasárnapi csemege lehet ez a mandulás-kajszibarackos gombóc. Vigyázat, szinte rögtön elfogy, így érdemes hamar lecsapni rá, még a többiek előtt! :-)

kajszisgombocEbben az őszbe forduló időben kiváló vasárnapi csemege lehet ez a mandulás-kajszibarackos gombóc. Vigyázat, szinte rögtön elfogy, így érdemes hamar lecsapni rá, még a többiek előtt! :-)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 1,2 kg krumpli
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 ek. tojáshelyettesítő por
  • 1 ek. lenmagpehely
  • 1 ek. víz

-----

  • Sárgabarack
  • Morzsa
  • Mandulaszeletek
  • Xilit

Elkészítés:

  • A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük.
  • A liszteket és a tojáshelyettesítő port hozzákeverjük.
  • A lenmagpelyhez vízbe áztatjuk, és ezt is hozzákeverjük.
  • A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk.
  • Megtöltjük negyedbe vágott barackokkal.
  • Gombócokat formálunk, melyeket forrásban levő vízbe dobunk és kifőzzük (kb. 8 perc alatt).
  • A morzsát és a mandulát olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A gombócokat ebbe forgatjuk bele.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér