A rántott ételek csodáját bizonyítja, hogy a karfiol, gomba és a padlizsán is hirtelen fogyasztható, sőt kifejezetten finom csemege lesz mindazoknak, akik egyébként rá sem néznének ezekre a zöldségekre – így például a gyerekeknek is! Az ízélményt lehet tovább fokozni úgy, hogy közben még egészségesebb is lesz a főztünk! Sokszor kipróbált példa erre a négymagvas bundában sült padlizsán.
2-3 padlizsán
Liszt
Fokhagyma
Kurkuma
Só
Búzacsíra
Víz
Tökmag
Szezámmag
Lenmag
Napraforgómag
Készítsük el először a panír-keveréket, amely egy sűrű-palacsintatészta liszt, víz, fokhagyma, kurkuma, búzacsíra és só felhasználásával.
A padlizsán-szeleteket áztassuk vízbe kicsit, hogy ragadjon rá a liszt. A vizes áztatás után lisztbe forgatjuk, majd jön a panír-keverékbe mártás. Ezután az összetört tökmag, szezámmag, lenmag és napraforgómag keverékbe forgatjuk, majd egy enyhén olajozott tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük – egyszer mindenképp forgassuk meg sütés közben, hogy egyenletesen süljön!
Finom, ropogós, személyes javaslatom a krumplipüré és paradicsomsaláta mellé.