Szeretsz teázni? Akkor biztosan hallottál már a matcháról és annak számtalan pozitív hatásáról. Állítólag segít ellazulni, közben mégis energetizál, tele van antioxidánsokkal és fiatalít, ezen felül még méregtelenít és fogyaszt is. Nem tudni, ebből mennyi igaz pontosan, de az tény, hogy nagyon izgalmas alapanyag, amit mindenképpen érdemes kipróbálni már az íze miatt is! Fogyasztható teaként, smoothiekba keverve, de egyre divatosabb különféle sütiket is feldobni vele. Mi most energiagolyóba gyúrva próbáltuk ki...
Hozzávalók:
- 100 g mandula és kesudió vegyesen
- 90 g datolya
- 25 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál matcha por
- 2 csapott evőkanál natúr rizsfehérje*
- 1 teáskanál dió, mandula vagy kókuszolaj
- 1 csipet só
- 2 evőkanál víz
- puffasztott amarant, plusz kókuszreszelék hempergetni (elhagyható)
*Ha nincs otthon natúr fehérjéd, tehetsz bele kókuszos vagy vaníliás Vegan Protein Triplexet is helyette.
Elkészítés:
A már szokott módon mehet minden száraz hozzávaló egyszerre a robotgépbe vagy aprítóba. Ha finom morzsára darált mindent a gép, akkor add hozzá az olajat és a vizet, turmixolj még rajta egyet, aztán formázz golyókat a masszából. A kész golyókat meghempergetheted kókuszreszelékben vagy puffasztott amarantban, de nyers sütemény tésztaalapjának is használhatod. Egészségedre!