fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Menta spárga zöldborsó és tészta egytálétel recept

Mentás-spárgás-zöldborsós tészta és krém

Gyors, pikáns, üde egytálétel recept, rengeteg zöld hozzávalóval! Friss zöldségek és emésztést serkentő menta teszi gyomorkímélővé, mégis laktatóvá. Próbáld ki!

Gyors, pikáns, üde egytálétel recept, rengeteg zöld hozzávalóval!

Eredetileg nem terveztem megosztani ezt az ételt, az elkészítésekor egyetlen cél vezérelt: hogy minél előbb összedobjam a másnapi ebédemet. A végeredmény viszont annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttem, mégis leírom a receptet, hátha valaki másnak is épp egy gyorsan elkészíthető, laktató, zöldséges ételre szottyan kedve. A menta talán furcsán hangzik elsőre, de hidd el, igazi pikáns ízbombává varázsolja az ételt, emellett ráadásul emésztést serkentő hatással bír (egyébként kifejezetten puffadásra is javasolt). A titok annyi, hogy tényleg csak keveset használj belőle, ne ess túlzásba. :-) Próbáld ki!

Hozzávalók 2 adaghoz:

Menta spárga zöldborsó és tészta egytálétel receptfél zacskó tészta (fussili vagy penne)

fél csomag zöld spárga

20 dkg zöldborsó

fél fej lila hagyma

10 dkg fetasajt

1 fél zöld citrom leve

só, bors

1-2 evőkanál friss petrezselyem

3-4 darab mentalevél

Elkészítés:

Egy lábosban vizet forraltam, közben a spárgákat megmostam, a végüket meghajlítottam és ami letört azt kidobtam, mert fás. A hosszabbik részét pedig feldaraboltam. Majd forrásban lévő enyhén sós vízbe dobtam őket kb. 10 percre. Ezalatt megpucoltam a zöldborsót, felaprítottam a mentát, a petrezselymet, felkarikáztam a lila hagymát és felkockáztam a fetát. Mikor a spárga megpuhult leszűrtem, de a főzővizét megtartottam, visszatettem a gázra, majd mikor ismét forrni kezdett, beleszórtam a zöldborsószemeket kb. negyed órára.

Addig a mentát, petrezselymet, spárgát, lila hagymát, fetát egy tálba tettem, ráfacsartam egy fél  zöld citrom levét, sóztam, borsoztam és kevés olívaolajat is öntöttem rá. Mikor a zöldborsó is megfőtt, azt is leszűrtem, de a főzővizet ezúttal is megtartottam és már tettem is vissza a gázra, hogy a tésztát kifőzzem. A borsókat közben a többi hozzávalóhoz öntöttem és nagyjából összekevertem az egészet. Mikor a tészta is megpuhult, leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem és összeforgattam a zöldségekkel. Nyugodtan fűszerezzük még ilyenkor, ha valami hiányzik belőle.

Hidegen, melegen, langyosan egyaránt finom.

TIPP: Ha marad még spárgád és borsód, azokat főzés után egy kis reszelt fokhagymával, 1-2 db felaprított mentalevéllel, sóval, borssal, 1 kiskanál zöld citrom levével, kevés olívaolajjal turmixold simára és kész is az ízletes kencefice, amit  kenhetsz pirítósra, kenyérre. Kitűnő reggelire is!


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér