Vegán étkezésben talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy változatos szendvicsre valókat tudjon készíteni az ember. Pláne nehéz a téli szezonban, mikor a legkevésbé roskadoznak friss, napérlelte hazai zöldségektől a piacok standjai. Ez a pástétom vagy paté recept megoldást jelent erre a problémára! Lakató, húsosabb ízvilágú egyszerű kence nem csak kenyérhez!
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma feldarabolva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 teáskanál szárított oreganó
- kb. 10 dkg főtt lencse
- 1 nagy marék dió durvéra törve
- 1-2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem vagy koriader (elhagyható)
- 1 evőkanál natúr borsó fehérje (elhagyható)
Elkészítés:
Egy kisebb méretű serpenyőben 1-2 evőkanál vízzel párold meg a hagymát és a fokhagymát az oreganoval. Folyamatosan kevergesd és mindig adj hozzá újabb 1-2 vizet, hogy ne ragadjon le. Aztán tedd az összes többi hozzávalóval az aprító gépbe (kivéve a friss zöld fűszert, ha használsz) és turmixold jól össze. Végül keverd bele turmixolás nélkül a petrezselymet/koriandert és mér kenheted is a szendvicsre vagy egyéb rágcsára. Jó étvágyat!
Eredeti recept forrása:
forksoverknives.com/recipes/vegan-snacks-appetizers/lentil-walnut-pate/