Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
Vegán diós lencsepástétom

Vegán diós lencsepástétom

Nincs mit kenj a kenyérre? Szeretnél valamilyen finom szendvicskrémet, ami vegán de aktató? Diós lencsepástétom recept, nem csak vegáknak!

Vegán étkezésben talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy változatos szendvicsre valókat tudjon készíteni az ember. Pláne nehéz a téli szezonban, mikor a legkevésbé roskadoznak friss, napérlelte hazai zöldségektől a piacok standjai. Ez a pástétom vagy paté recept megoldást jelent erre a problémára! Lakató, húsosabb ízvilágú egyszerű kence nem csak kenyérhez!

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/2 teáskanál szárított oreganó
  • kb. 10 dkg főtt lencse
  • 1 nagy marék dió durvéra törve
  • 1-2 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem vagy koriader (elhagyható)
  • 1 evőkanál natúr borsó fehérje (elhagyható)

Elkészítés:

Egy kisebb méretű serpenyőben 1-2 evőkanál vízzel párold meg a hagymát és a fokhagymát az oreganoval. Folyamatosan kevergesd és mindig adj hozzá újabb 1-2 vizet, hogy ne ragadjon le. Aztán tedd az összes többi hozzávalóval az aprító gépbe (kivéve a friss zöld fűszert, ha használsz) és turmixold jól össze. Végül keverd bele turmixolás nélkül a petrezselymet/koriandert és mér kenheted is a szendvicsre vagy egyéb rágcsára. Jó étvágyat!


Eredeti recept forrása:

forksoverknives.com/recipes/vegan-snacks-appetizers/lentil-walnut-pate/

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér