fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: szilvásgombóc édesburgonyával

Recept: szilvásgombóc édesburgonyával

Igazi őszi finomság: szilva édesburgonyából készített tésztában, azaz szilvásgombóc kicsit másként. Ez a verzió jóval kevesebb cukrot, édesítőszert igényel és igazi szezonális különlegesség. Szilvásgombóc recept, másként.

Ha szeretnéd csökkenteni a cukor és édesítők használatát, de megkívánsz valami sütemény-desszert-félét, akkor ezt a receptet ajánlom! Az édesburgonya ugyanis már önmagában elegendő ahhoz, hogy a szilvásgombóc tésztája kellemes legyen és ha a szilva elég édes, az sem kíván sok extra édesítést. Lisztnek mindenképp valamilyen semleges ízűt javaslok, nehogy elvigye más irányba ezt a csodás ízélményt. Próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlett! Egészségedre!

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

40 dkg főtt édesburgonya

20 dkg zabliszt

kb. 15 dkg fehér tönkölyliszt

2 evőkanál olvasztott vaj

1 tojás sárgája

csipet só

Töltelékhez:

kb. 15 db szilva kimagozva

fahéj

eritrit v nádcukor

Tetejére:

20 dkg darált dió v mogyoró, mandula

Elkészítése:

Az édesburgonyát héjastól megfőztem, majd kicsit kihűtöttem, lehúztam a héját és villával széttörtem. Hozzáadtam a zablisztet és a tönkölylisztet, a 2 evőkanál vajat, a tojássárgáját, csipet sót. A liszt mennyisége változhat, elég ragadós eleinte a tésztája, kevés lisztet adjatok mindig hozzá, amíg rugalmas, de már nem ragadós tésztát kaptok. Fél órára félretettem.

Kimagoztam a szilvát, mindegyik közepébe szórtam pici fahéjat és cukrot. Feltettem egy nagy lábosban a vizet forrni, ezalatt pedig alaposan lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtottam a tésztát. Kb. 8×8 centis kockákra vágtam, mindegyik közepére tettem egy szilvát, majd a széleit összezártam és gombóccá formáltam őket. Ezután a forrásban lévő vízbe dobtam a gombócokat, egyszerre max. 4-5 darabot, megvártam, míg feljönnek a víz felszínére és onnantól számítva, még kb. 4 percig főztem őket, majd leszűrtem és pirított darált magokba forgattam, szilvalekvárral tálaltam.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Ezt láttad már?
Szilvás lepény recept (glutén-, és cukormentes)
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér