Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: szilvásgombóc édesburgonyával

Recept: szilvásgombóc édesburgonyával

Igazi őszi finomság: szilva édesburgonyából készített tésztában, azaz szilvásgombóc kicsit másként. Ez a verzió jóval kevesebb cukrot, édesítőszert igényel és igazi szezonális különlegesség. Szilvásgombóc recept, másként.

Ha szeretnéd csökkenteni a cukor és édesítők használatát, de megkívánsz valami sütemény-desszert-félét, akkor ezt a receptet ajánlom! Az édesburgonya ugyanis már önmagában elegendő ahhoz, hogy a szilvásgombóc tésztája kellemes legyen és ha a szilva elég édes, az sem kíván sok extra édesítést. Lisztnek mindenképp valamilyen semleges ízűt javaslok, nehogy elvigye más irányba ezt a csodás ízélményt. Próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlett! Egészségedre!

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

40 dkg főtt édesburgonya

20 dkg zabliszt

kb. 15 dkg fehér tönkölyliszt

2 evőkanál olvasztott vaj

1 tojás sárgája

csipet só

Töltelékhez:

kb. 15 db szilva kimagozva

fahéj

eritrit v nádcukor

Tetejére:

20 dkg darált dió v mogyoró, mandula

Elkészítése:

Az édesburgonyát héjastól megfőztem, majd kicsit kihűtöttem, lehúztam a héját és villával széttörtem. Hozzáadtam a zablisztet és a tönkölylisztet, a 2 evőkanál vajat, a tojássárgáját, csipet sót. A liszt mennyisége változhat, elég ragadós eleinte a tésztája, kevés lisztet adjatok mindig hozzá, amíg rugalmas, de már nem ragadós tésztát kaptok. Fél órára félretettem.

Kimagoztam a szilvát, mindegyik közepébe szórtam pici fahéjat és cukrot. Feltettem egy nagy lábosban a vizet forrni, ezalatt pedig alaposan lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtottam a tésztát. Kb. 8×8 centis kockákra vágtam, mindegyik közepére tettem egy szilvát, majd a széleit összezártam és gombóccá formáltam őket. Ezután a forrásban lévő vízbe dobtam a gombócokat, egyszerre max. 4-5 darabot, megvártam, míg feljönnek a víz felszínére és onnantól számítva, még kb. 4 percig főztem őket, majd leszűrtem és pirított darált magokba forgattam, szilvalekvárral tálaltam.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Ezt láttad már?
Szilvás lepény recept (glutén-, és cukormentes)
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér