fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
15000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Babfasírt édesburgonyával és káposztasalátával

Babfasírt édesburgonyával és káposztasalátával

Fasírt zöldségekből, édesburgonya hasábokkal és egy, a coleslaw salátához hasonló, de könnyedebb, citrusos salátával. Laktató, egészséges főétel recept.

Ismét klasszikusokat alkottam újra - fasírt zöldségből a klasszikus sültkrumpli köret helyett jó kis édesburgonya hasábokkal! A manapság egyre divatosabb coleslaw salátának is elkészítettem egy könnyedebb, citrusosabb változatát, amely nem olyan kalóriadús, így diétába is beilleszthető. Azért emeltem ki a receptben, hogy azuki (vagy adzuki) babot használtam, mert ez egy különleges fajta (de bioboltokban könnyen beszerezhető) - sokkal kevésbé puffaszt, sőt, a részemről én egyáltalán nem éreztem, hogy megterhelné az emésztést. Természetesen sima babbal is helyettesíthető! A hüvelyes zöldségek mindegyike fehérjében is gazdag, így a bab is - ezért hiába nem húsból készült ez a fasírt, hidd el, ugyanolyan laktató lesz! Egészségedre! :-)

 

Hozzávalók:

30 dkg adzuki bab (sima fekete bab is jó)

2 tojás

1 evőkanál bármilyen liszt v 1 mokkáskanál útifű maghéj

1 duci gerezd fokhagyma

1 teáskanál őrölt római kömény

só, bors

Körethez:

édesburgonya, só, bors, kókuszolaj

Salátához:

fél kelkáposzta (vagy fejes káposzta)

3 db mandarin

1 kis doboz kefir vagy natúr joghurt v tejföl

kis kanál mustár

pár csepp citromlé v almaecet

só, bors

+ízlés szerint répa, lereszelve

Elkészítés:

A babot előző este beáztattam, másnap puhára főztem, leszűrtem. Hozzáreszeltem a fokhagymát, fűszereztem, botmixerrel pürésítettem. Nem baj, ha kicsit darabos marad.

Egy kisebb serpenyőben kb. 2 evőkanál kókuszolajat felforrósítottam, majd kb. 5 cm-es korongokat formáztam a babpüréből és mindkét oldalán kb. 5-5 perc alatt megsütöttem őket.

Ezalatt az édesburgonyát meghámoztam, hasábokra vágtam és 200 fokos sütőben kevés kókuszolajjal meglocsolva megsütöttem, majd sóztam, borsoztam.

A kelkáposztát felszeltem, a mandarint gerezdekre szedtem és félbevágtam, elkevertem a mustárt a kefirben és hozzákanalaztam a káposztához és mandarinhoz, majd összekevertem, pici só, pici bors pár csepp citromlé és kész.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Banános édesburgonya krémleves
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér