Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Sajt diós bundában, áfonyaszósszal

Sajt diós bundában, áfonyaszósszal

Szereted a rántott sajtot, de nem szeretsz olajban sütni? Próbáld ki ezt az egyszerű, diós bundás sajt receptet, izgalmas körettel és áfonyaszósszal!

Úgy is szoktam nevezni ezt a receptet, hogy a "rántott sajt kánikula verziója", de a rántott az valóban erősen idézőjeles, ugyanis konkrét olajban kisütés nem történik. Mégis, ha valami hasonló ízvilágra vágysz, akkor ez tökéletes alternatíva lehet. A recept jellege miatt mindenképp lágy, fehér sajtokat érdemes választani, trappistával ez sajnos biztosan nem fog működni. A gyümölcsök abszolút passzolnak hozzá, de ebben is nyugodtan légy merész, kísérletezz a körettel, szósszal egyaránt! Íme az én verzióm:

Hozzávalók:

kecskesajt v fetasajt v Anikó sajt

darált dió

áfonya

Köretnek:

köles

ribizli

kakukkfű (elhagyható)

só, bors

Elkészítés:

A sajtot vastag ujjnyi szeletekre vágtam, beleforgattam a darált dióba, óvatosan rányomkodtam a diómorzsát. Ha van kedvetek a diót pár perc alatt száraz serpenyőben meg lehet pirítani, azt ad még egy plusz ízt hozzá.

Kifőztem a kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben, beleszórtam a ribizliszemeket, és  a friss kakukkfüvet.

Az áfonyaöntethez a lehető legnatúrabb verziót választottam: az áfonyát leturmixoltam egy botmixerrel - néhány egész darabot félretehetsz és beleteheted turmixolás után.

Ha úgy döntesz, hogy a köretet nem csinálod túl fűszeresre, viszont a szószt édesebben szeretnéd, akkor adhatsz hozzá 1 kevés stevia-t, egy kevés reszelt citromhéjat és fahéjat is. Van még további verzió is: ha melegen szeretnéd kipróbálni a szószt, akkor az előbbi verzióhoz adj még 1 dl. frissen facsart narancslevet vagy almalevet, majd kezdd el főzni az öntetet. Amikor már forr, adj hozzá 1 kis étkezési keményítőt, és esetleg egy teáskanál kókuszolajat is, hogy krémesebb legyen az állaga.

Ezután mindent egy tányérra tettem és jól megettem :)


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Ezt láttad már?
Epres-mentás, áfonyás-levendulás fagyi recept
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér