fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Dédi zöldséglevese

Nincs is jobb egy bevált, ezerszer kipróbált családi receptnél. Már a nagymamák titka is igazi kincs, ez az éltető finomság viszont egyenesen a dédi konyhájából érkezett! A tavaszi zöldségek tökéletes harmóniája ez a leves, koronázd meg vele a vasárnapi ebédet!

dedilevesNincs is jobb egy bevált, ezerszer kipróbált családi receptnél. Már a nagymamák titka is igazi kincs, ez az éltető finomság viszont egyenesen a dédi konyhájából érkezett! A tavaszi zöldségek tökéletes harmóniája ez a leves, koronázd meg vele a vasárnapi ebédet!

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 közepes karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 3 tk. ételízesítő
  • leveskocka
  • 4 evőkanál olaj (olíva-vagy napraforgóolaj)
  • kb. 2 l víz
  • lestyánlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges alakúra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat és kb. 3 dl vizet. Ezután a sárgarépát rakjuk alulra, erre helyezzük a többi zöldséget, végül az alsó héját megtartó hagymafejet (egészben). Sózzuk, és ételízesítővel megszórjuk. Elkezdjük párolni. Mindig csak annyi vizet öntünk rá, amennyit magukba szívtak a zöldségek. Ne kevergessük. Eközben a maradék vízben felfőzzük a leveskockát, majd amikor majdnem puhák a zöldségek, felöntjük a levest. Összefőzzük és cérnametélttel tálaljuk.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér