Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Dédi zöldséglevese

Nincs is jobb egy bevált, ezerszer kipróbált családi receptnél. Már a nagymamák titka is igazi kincs, ez az éltető finomság viszont egyenesen a dédi konyhájából érkezett! A tavaszi zöldségek tökéletes harmóniája ez a leves, koronázd meg vele a vasárnapi ebédet!

dedilevesNincs is jobb egy bevált, ezerszer kipróbált családi receptnél. Már a nagymamák titka is igazi kincs, ez az éltető finomság viszont egyenesen a dédi konyhájából érkezett! A tavaszi zöldségek tökéletes harmóniája ez a leves, koronázd meg vele a vasárnapi ebédet!

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 közepes karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 3 tk. ételízesítő
  • leveskocka
  • 4 evőkanál olaj (olíva-vagy napraforgóolaj)
  • kb. 2 l víz
  • lestyánlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges alakúra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat és kb. 3 dl vizet. Ezután a sárgarépát rakjuk alulra, erre helyezzük a többi zöldséget, végül az alsó héját megtartó hagymafejet (egészben). Sózzuk, és ételízesítővel megszórjuk. Elkezdjük párolni. Mindig csak annyi vizet öntünk rá, amennyit magukba szívtak a zöldségek. Ne kevergessük. Eközben a maradék vízben felfőzzük a leveskockát, majd amikor majdnem puhák a zöldségek, felöntjük a levest. Összefőzzük és cérnametélttel tálaljuk.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér