fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Gombakrémleves növényi fehérjével

Gombakrémleves növényi fehérjével

Fehérje shake helyett: finom vegán krémleves gombából, natúr növényi proteinnel. Mert nem mindig az édes shake az, ami jól esik...

Itt a hideg idő, amikor újra egyre inkább vágyunk olyan lélekmelegítő finomságra, amit az ablaknál ülve, plédbe bugyolálva lehet kortyolgatni. Legalábbis mi így vagyunk ezzel... Ilyenkor nem csak a klasszikus forró csoki vagy tea eshet jól, de egy jó sűrű krémes leves is tökéletesen passzol a hangulathoz. A krémlevesek nagy előnye, hogy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthetők, nem kell sokat pepecselni velük a konyhában. Némi pirított maggal vagy jó minőségű pékáruval viszont komplett ebédnek vagy vacsorának is fogyaszthatod őket - fehérjével dúsítva pedig még laktatóbbak. Fogadd szeretettel ezt a gombából készült receptet.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperke gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fel főzőhagyma (vagy sima vöröshagyma)
  • 2-2,5 dl zabtejszín (vagy egyéb növényi tejszín)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál natúr borsó fehérje
  • 3-4 evőkanál olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mosd meg jól a gombát, vágd le a tönkök végét - ha szép, friss gombád van, nem kell lehúzni a külső réteget róla. Így kevesebb megy a kukába belőle és semmi bajod nem lesz tőle, az íze is pont olyan jó, mint a gomba többi részének. A hagymát, fokhagymát aprítsd fel és egy lábasban az olajon kicsit pirítsd elő. Vágd fel vékony szeletekre a gombát és dobd a hagymára. Sózd, borsozd és pirítsd folyamatos kevergetés mellett. Ha már elkezdett levet ereszteni, öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje - természetesen használhatsz vegán zöldségalaplevet is, ha van otthon, de a víz is megteszi. Közepes lángon rotyogtasd addig, amíg a gomba teljesen meg nem fő (kb. 15-20 perc). Végül készíts a zabtejszínből és a lisztből habarást (egy tálkában keverd össze őket - kézi habverővel érdemes nekiállni, legyen teljesen csomómentes!). Adj egy keveset a levesből a habaráshoz, azzal is jól keverd át, majd öntsd a leveshez és folyamatos keverés mellett rottyants még rajta egyet. Húzd le a tűzről, add hozzá a fehérjeport és ha kicsit kihűlt, turmixold krémesre az egészet.

Ha szereted az izgalmasabb ízeket, elkészítheted az alapreceptet mediterrán fűszerekkel (kakukkfű, oregano) és adhatsz hozzá turmixolás után pár csepp citromlevet, vagy pirospaprikával, füstölt paprikával is kísérletezhetsz. Egészségedre!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Cukkini krémleves
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér