Ha szeretnénk egészséges, de finom falatokat készíteni a vendégeinknek, akkor ez a fogás a legjobb választás. Hangulatos beszélgetésekhez remek társ és nem károsítjuk a saját és vendégeink szervezetét holmi zacskós chipsszel.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt tofu
- 4 szem aszalt paradicsom
- 1 ek. 100% olívaolaj
- só - ízlés szerint
- 1 marék dió, megdarálva
- 2 tk. bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- víz-amennyi felvesz
- 2 nagyobb főtt krumpli
- 2 közepes paradicsom
Elkészítés:
A tofut, az aszalt paradicsomot, az olívaolajat, a bazsalikomot, a fokhagymát, a darált diót összeturmixoljuk, annyi vízzel, amennyivel kellemes pástétomot kapunk. Ez így önmagában egy remek pástétom.
A puhára, de nem masszára főtt krumplit felkarikázzuk, majd minden karikára kenünk egy teáskanál pástétomot, fél szelet paradicsomot, megszórjuk szezámmaggal, és őrölt bazsalikommal. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 20-25 perc alatt összesütjük.
TIPP:
- A pástétomból egyébként nagyon finom melegszendvicset is készíthetünk.
- Ne ijedjünk meg az olyan hozzávalóktól, mint a tofu, vagy az aszalt paradicsom. Könnyen megvásárolhatjuk őket: aszalt paradicsomot és tofut is kapunk a nagyobb hipermarketekben. Előbbit olajban árulják, piacokon viszont aszalt gyümölcsösöknél tartanak magában is kimérve.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja