fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
Az avokádó és a lazac remek párosítás salátában is.

Színkavalkád saláta avokádóval, grapefruittal és lazaccal

Avokádó, lazac és grapefruit zöld salátával: nem csak szemet gyönyörködtető látvány, de az ízlelőbimbók is hálásak lesznek érte. Nem mindennapi recept a cikkben!

Ez a saláta nem csak szín-, de igazi ízkavalkád is! Előételnek, könnyű ebédnek, vagy vacsorára is pompás! Ez az étel igazán megérdemli, hogy kényelmesen, ráérősen falatozzuk úgy, hogy mindenből kerüljön egy darabka a villára! ;-)

Az avokádó és a lazac remek párosítás salátában is.Hozzávalók adagonként:

5 dkg füstölt lazac

1 marék zöldsaláta (nálam madársaláta)

fél érett puha avokádó

fél grapefruit

negyed fej lilahagyma

Öntethez:

1 evőkanál grapefruitlé

1 teáskanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

A zöldsalátával megágyaztam egy nagy tányéron, a lilahagymát vékonyra szeleteltem, a grapefruitot szintén vékony szeletekre vágtam, úgy, hogy a fehér hártya ne kerüljön rá. Az avokádót hosszában a mag mentén félbevágtam majd egy mozdulattal szétcsavartam, így kettévált. Lehúztam róla a héját és szintén hosszában felszeleteltem. Az öntet hozzávalóit csak simán rácsorgattam csak a salátára, de össze is lehet előre keverni, sózni, borsozni aztán egyben ráönteni, picit összeforgatni és kész is.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Fekete retek, a téli vitaminbomba: receptek
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér