Ez a saláta nem csak szín-, de igazi ízkavalkád is! Előételnek, könnyű ebédnek, vagy vacsorára is pompás! Ez az étel igazán megérdemli, hogy kényelmesen, ráérősen falatozzuk úgy, hogy mindenből kerüljön egy darabka a villára! ;-)
Hozzávalók adagonként:
5 dkg füstölt lazac
1 marék zöldsaláta (nálam madársaláta)
fél érett puha avokádó
fél grapefruit
negyed fej lilahagyma
Öntethez:
1 evőkanál grapefruitlé
1 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
A zöldsalátával megágyaztam egy nagy tányéron, a lilahagymát vékonyra szeleteltem, a grapefruitot szintén vékony szeletekre vágtam, úgy, hogy a fehér hártya ne kerüljön rá. Az avokádót hosszában a mag mentén félbevágtam majd egy mozdulattal szétcsavartam, így kettévált. Lehúztam róla a héját és szintén hosszában felszeleteltem. Az öntet hozzávalóit csak simán rácsorgattam csak a salátára, de össze is lehet előre keverni, sózni, borsozni aztán egyben ráönteni, picit összeforgatni és kész is.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja