Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Spenótfőzelék kölessel, liszt-és tejmentesen

Spenótfőzelék kölessel, liszt-és tejmentesen

Igazán finom spenót receptet keresel? Megtaláltad, ráadásul még kifejezetten egészséges is! Tej-és lisztmentes, mégis ízletes, könnyen elkészíthető. Próbáld ki!

Íme az egyik legjobb és legegyszerűbb spenótrecept, nekem elhiheted, sokat kipróbáltam. Liszt-és tejmentesen készül - ha szeretnéd, utóbbit tehetsz bele, de kérlek adj egy esélyt ennek a receptnek is, szerintem nem fogod megbánni ;-) A kölessel sűrítés nem csak remek ötlet, de nagyon laktatóvá is teszi spenótunkat és nem veszíti el finom, házias jellegét sem. Fűszerezd bátran, magyarosan, ahogy jól esik.

spenot_egeszseges_fozelek_receptHozzávalók 2 főre:

450 g fagyasztott spenótpüré (nem a tejszínes!)

1 bögre csicseriborsó (konzerv is jó)

fél bögre köles (kb. 1,5 deci)

3 duci gerezd fokhagyma

2 deci mandulatej (tehéntej is jó, de kókusztejjel is nagyon finom)

só, bors

szerecsendió

fél mokkáskanál őrölt római kömény

kókuszolaj

Elkészítés

A csicseriborsót előző nap reggel beáztattam, majd este puhára főztem.

A fokhagymákat apróra vágtam, kevés kókuszolajon folyamatos keverés mellett kicsit megfuttattam egy-két perc alatt, majd felöntöttem a tejjel, összeforraltam és hozzáadtam a spenótpürét. Sóztam, borsoztam, reszeltem bele egy nagy késhegynyi szerecsendiót, majd összefőztem az egészet. Megvártam, míg felforr, kb. 10 percig rotyogott. Ha túl sűrű,nyugodtan adjatok  hozzá még pici tejet. Ezalatt a kölest dupla mennyiségű vízben puhára főztem. Ha beszívja a vizet, zárjátok el a gázt alatta és fedő alatt kb. 10 perc alatt teljesen átpuhul.

Ezután a spenóthoz adtam a kölest és botmixerrel krémesre turmixoltam, nem baj, ha picit darabos marad.

A csicseriborsót egy kanál kókuszolajon, egy fél mokkáskanál őrölt római köménnyel megszórva 5-10 perc alatt, néha megrázogatva a serpenyőt, megpirítottam, majd tálaláskor a spenótra szórtam.

 


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ezt láttad már?
Popeye titka: a spenót - tápanyagok, tárolás, elkészítés
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér