Szeretnél egy szinte mindenmentes, macera és sütő nélkül elkészíthető, mégis különleges desszertet? Akkor ne is keresgélj tovább! Nem csak vegán, de gluténmentes is - sőt, csak annyi hozzáadott cukrot tartalmaz, amennyi a csokiban van! Ha nincs otthon csokoládés proteinporod, nyugodtan elkészítheted vaníliással, viszont akkor adj hozzá még egy csapott evőkanálnyi holland kakaóport, hogy megmaradjon a nagyon csokis élmény!
Hozzávalók:
- 200 g aszalt sárgabarack (áztasd be kicsit előre, ha van rá időd)
- 120 g mag (kesudió, dió, pekándió, mandula - vagy ezek vegyesen)
- 65 g zabpehely
- 20 g holland kakaópor
- 20 g csokoládés Vegan Protein Triplex
- 1 evőkanál kókuszolaj vagy vegán margarin
- 1 csipet só
- 50 g keserű csoki a tetejére
- + kevés forró víz
Elkészítés:
Aprítóban daráld össze minél jobban a zabpelyhet és a magokat. Aztán daráld teljesen pépesre a barackot is és egy tálban gyúrd jól össze a száraz hozzávalókat. Adj hozzá apránként annyi forró vizet, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos masszát kapj - nekünk kb. 3 evőkanálnyi víz kellett ehhez. Addig dolgozz vele, amíg teljesen össze nem keveredik minden hozzávaló, ne maradjanak margarin vagy aszalt barack gombócok sehol.
Ha kész vagy a masszával, nyomkodd tortaformába, vagy sütőpapírral kibélelt tálba. Lehetőleg mindenhol egyforma vastagon legyen a tésztából. Végül olvaszd meg vízgőz felett (vagy egészen kis lángon lábasban, ha gyorsabban akarsz végezni) a csokit. Ahogy olvad, adj hozzá 1-2 kanál vizet, hogy kicsit folyósabb legyen. Ezzel az olvadt csokival öntsd le a tortád tetejét és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek és a csokibevonat megkeményedjen a tetején. Hidegen szeletelni is könnyebb lesz - egészségedre!