Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Nyers vegán sacher torta fehérjével

Nyers vegán sacher torta fehérjével

Gluténmentes, sütés nélküli vegán sacher torta recept növényi fehérjével. Szupergyorsan elkészíthető, fantasztikusan finom fitness desszert!

Szeretnél egy szinte mindenmentes, macera és sütő nélkül elkészíthető, mégis különleges desszertet? Akkor ne is keresgélj tovább! Nem csak vegán, de gluténmentes is - sőt, csak annyi hozzáadott cukrot tartalmaz, amennyi a csokiban van! Ha nincs otthon csokoládés proteinporod, nyugodtan elkészítheted vaníliással, viszont akkor adj hozzá még egy csapott evőkanálnyi holland kakaóport, hogy megmaradjon a nagyon csokis élmény!

Hozzávalók:

  • 200 g aszalt sárgabarack (áztasd be kicsit előre, ha van rá időd)
  • 120 g mag (kesudió, dió, pekándió, mandula - vagy ezek vegyesen)
  • 65 g zabpehely
  • 20 g holland kakaópor
  • 20 g csokoládés Vegan Protein Triplex
  • 1 evőkanál kókuszolaj vagy vegán margarin
  • 1 csipet só
  • 50 g keserű csoki a tetejére
  • + kevés forró víz

Elkészítés:

Aprítóban daráld össze minél jobban a zabpelyhet és a magokat. Aztán daráld teljesen pépesre a barackot is és egy tálban gyúrd jól össze a száraz hozzávalókat. Adj hozzá apránként annyi forró vizet, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos masszát kapj - nekünk kb. 3 evőkanálnyi víz kellett ehhez. Addig dolgozz vele, amíg teljesen össze nem keveredik minden hozzávaló, ne maradjanak margarin vagy aszalt barack gombócok sehol.

Ha kész vagy a masszával, nyomkodd tortaformába, vagy sütőpapírral kibélelt tálba. Lehetőleg mindenhol egyforma vastagon legyen a tésztából. Végül olvaszd meg vízgőz felett (vagy egészen kis lángon lábasban, ha gyorsabban akarsz végezni) a csokit. Ahogy olvad, adj hozzá 1-2 kanál vizet, hogy kicsit folyósabb legyen. Ezzel az olvadt csokival öntsd le a tortád tetejét és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek és a csokibevonat megkeményedjen a tetején. Hidegen szeletelni is könnyebb lesz - egészségedre!

Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér