Itt a hideeeg! Ha fázol, netalán meg is fáztál, ezt a levest mindenképp ajánlom! Chili, gyömbér, sok-sok zöldség és már ki is melegedtél! A levest nagyon egyszerű elkészíteni és szinte bármilyen zöldséget használhatsz, nem csak azokat, amiket ebben a receptben látsz. Káposzta, zeller, borsó, vagy akár kukorica is mehet bele, mindegyik passzol a fűszerekhez. Amikor elkészültem vele, azonnal be is kanalaztam két tányérral, másnap pedig kipróbáltam úgy is, hogy belekevertem 1 dl kókusztejet - nekem nagyon ízlett, ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki ezt a verziót is.
Egészségedre! :-)
Hozzávalók 4 főre:
1/4 fej kelkáposzta
1/2 fej brokkoli
2 közepes méretű sárgarépa
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 marék rizstészta (vagy bármilyen egyéb levestészta, ami épp kéznél van)
fél hüvelykujjnyi gyömbér
1 pici chili paprika
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál őrölt koriander mag
1 evőkanál citromlé vagy limelé
só, bors
1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
Felmelegítettem az olajat egy lábosban, hozzáadtam a felaprított újhagymát, majd a feldarabolt répát is. Pár percig kevergetve megvártam, míg a répa elkezd karamellizálódni, majd hozzáreszeltem a fokhagymát is, öntöttem alá egy deci vizet és fedő alatt hagytam, hogy a répa félpuhára főjön. Addig vékony csíkokra vágtam a kelkáposzta leveleit, rózsáira szedtem a brokkolit, felaprítottam a chilit. Levettem a fedőt a lábosról, hozzáreszeltem a zöldségekhez a gyömbért, beleöntöttem a szójaszószt, az őrölt koriander magot, sót, és borsot, a chilidarabokat, majd a brokkolit és a kel leveleit is. Végül felöntöttem az egészet annyi vízzel, hogy két ujjnyival ellepje. Megvártam, míg felforr, és a zöldek is megpuhulnak, ez max. 5 perc, aztán fogtam a tésztát és beletettem a levesbe, lefedtem és elzártam alatt a gázt. A rizstésztának 5-8 perc elég, hogy teljesen puha legyen. Tálalás előtt facsartam bele kevés citromlevet, szórtam rá friss chilit.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog