Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Csípős zöldség leves recept

Recept: Csípős zöldségleves

Ha fázol, netalán meg is fáztál, ezt a levest mindenképp ajánlom! Chili, gyömbér, sok-sok zöldség és már ki is melegedtél! Egyszerűen és változatosan elkészíthető, finom, laktató leves recept a cikkben!

Itt a hideeeg! Ha fázol, netalán meg is fáztál, ezt a levest mindenképp ajánlom! Chili, gyömbér, sok-sok zöldség és már ki is melegedtél! A levest nagyon egyszerű elkészíteni és szinte bármilyen zöldséget használhatsz, nem csak azokat, amiket ebben a receptben látsz. Káposzta, zeller, borsó, vagy akár kukorica is mehet bele, mindegyik passzol a fűszerekhez. Amikor elkészültem vele, azonnal be is kanalaztam két tányérral, másnap pedig kipróbáltam úgy is, hogy belekevertem 1 dl kókusztejet - nekem nagyon ízlett, ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki ezt a verziót is.

Egészségedre! :-)

Hozzávalók 4 főre:

Csípős zöldség leves recept1/4 fej kelkáposzta

1/2 fej brokkoli

2 közepes méretű sárgarépa

3 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1  marék rizstészta (vagy bármilyen egyéb levestészta, ami épp kéznél van)

fél hüvelykujjnyi gyömbér

1 pici chili paprika

2 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál őrölt koriander mag

1 evőkanál citromlé vagy limelé

só, bors

1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

Felmelegítettem az olajat egy lábosban, hozzáadtam a felaprított újhagymát, majd a feldarabolt répát is. Pár percig kevergetve megvártam, míg a répa elkezd karamellizálódni, majd hozzáreszeltem a fokhagymát is, öntöttem alá egy deci vizet és fedő alatt hagytam, hogy a répa félpuhára főjön. Addig vékony csíkokra vágtam a kelkáposzta leveleit, rózsáira szedtem a brokkolit, felaprítottam a chilit. Levettem a fedőt a lábosról, hozzáreszeltem a zöldségekhez a gyömbért, beleöntöttem a szójaszószt, az őrölt koriander magot, sót, és borsot, a chilidarabokat, majd a brokkolit és a kel leveleit is. Végül felöntöttem az egészet annyi vízzel, hogy két ujjnyival ellepje. Megvártam, míg felforr, és a zöldek is megpuhulnak, ez  max. 5 perc, aztán fogtam a tésztát és beletettem a levesbe, lefedtem és elzártam alatt a gázt. A rizstésztának 5-8 perc elég, hogy teljesen puha legyen. Tálalás előtt facsartam bele kevés citromlevet, szórtam rá friss chilit.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Laktató ázsiai zöldségleves
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér