Véletlen, maradékokból született laktató, szuperfinom fasírt. Húsevőknek is jó alternatíva a hagyományos húsos fasírt helyett feltétnek vagy akár burgerbe - nem lesz hiányérzetük. Most répás gyömbéres salátával készült, a hideg köretek kedvelőinek - próbáld ki máshoz is franciasaláta helyett!
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 1,5 deci vöröslencse
- 1,5 deci köles
- 1 db tojás
- 4 evőkanál rozspehely vagy zabpehely
- 1 mokkáskanál vegamix (szárított natúr zöldségkeverék)
- só, bors
- kókuszolaj a sütéshez
Salátához:
- 2 db közepes sárgarépa
- fél hüvelyujjnyi reszelt gyömbér
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- fél doboz tejföl vagy natúr joghurt, kefir
- só, bors
Elkészítés:
A vöröslencsét és a kölest átöblítettem, majd egy lábosban feltettem főni, kb. 7 deci vízzel a fűszerekkel együtt. Lehet, hogy több vízre is szükség lesz, ezt pótolhatjátok apránként, míg meg nem puhul minden.
A répát és a gyömbért lereszeltem, összekevertem a tejföllel, mustárral fűszerekkel és állni hagytam kicsit.
Mikor a lencse és a köles megfőtt, kihűtöttem, majd hozzákevertem a tojást a rozspelyhet és megformáztam a fasírtokat, majd egy serpenyőben felforrósított kókuszolajon mindkét oldalát arany barnára sütöttem.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog