Nagyon finom, könnyű édesség, akár reggeliként fogyasztva is.
Hozzávalók
- 4 db körte
- 1 bögre dió
- 10 dkg zabpehely
- 2 dl tej
- 1 citrom héja
- 5 ek. Xilit (Nyírfacukor)
--
- 2 ek.karob
- 1 ek.méz
- 1/2 ek.olvasztott kókuszzsír
Elkészítés
A tejet felforraljuk, majd a zabpelyhet beleöntjük, és megfőzzük. A végén ízesítjük Xilittel és citromhéjjal. A diókat olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a megfőtt zabpehelyhez.
A körtéket "megskalpoljuk" (levágjuk a tetejét). Kivájjuk a magházat, majd beletöltjük az előzőleg elkészített tölteléket. Olajjal kikent tepsibe tesszük gyümölcsöket és 150 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.
A legvégén karoböntettel (karob, méz és kókuszzsír keverékével) nyakon öntjük. Egyszerű, de nagyon finom és mutatós!
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja