Idénygyümölcs nálunk az alma, így remek ötletet ad egy egészséges reggelihez, vagy akár desszert gyanánt. Egyszerű és gyors az elkészítése, ugyanakkor tápláló és finom is. Finom kis reggeli csemege!
Hozzávalók - 2 személynek:
- 6 db alma
- 10 dkg köles
- víz
- 10 szem datolya
- 3 ek. méz
- 1 citrom héja
- 1 dl joghurt*
- 6 ek. sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Az almák belsejét ki vájjuk, úgy hogy ne törjön szét az alma. A kölest érdemes egy csészében ki mérni, így könnyen adagolhatjuk hozzá a másfélszeres mennyiségű vizet,.megfőzzük,úgy hogy az almák kiszedett belsejét is apróra vágva beletesszük. Ha felszívta a vizet és megpuhult a köles,(kb 10-15 perc) akkor levesszük a tűzhelyről az edényt, majd a főtt köleshez hozzáadjuk a felkarikázott datolyát, a citromhéjat, mézet és a joghurtot.
Megtöltjük az almákat a kész töltelékkel, lelocsoljuk 1-1 ek. lekvárral, majd 150 fokon 20 perc alatt összesütjük.
Segítség gyanánt: Érdemes jonagold, vagy golden almát választani.
A köles bármely bioboltban, vagy az élelmiszerboltok reform polcain megtalálható.
Gazdaságos, nem drága, és rendkívűl egészséges.
Növényi étrend esetén helyettesíthető:
*szója joghurttal.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja