Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
4000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: húsmentes stefánia vagdalt

Recept: húsmentes stefánia vagdalt

Hagyományos fogás egy kis csavarral - sokkal egészségesebb és "zöldebb" kivitelben. Ez a recept egy szív- és érrendszer kímélő - és nem utolsó sorban pénztárca kímélő változat, darált hús helyett lencséből. Vegetáriánus feltét recept, sütőben készítve!

Recept: húsmentes stefánia vagdaltSokan ragaszkodnak még mindig az igazi, kemény vonalas magyar konyhához, olajos, húsos ételekhez. Egy kis csavarral ezek a megterhelő fogások is elkészíthetők sokkal egészségesebb és "zöldebb" kivitelben. Ez a recept egy szív- és érrendszer kímélő - és nem utolsó sorban pénztárca kímélő változat, darált hús helyett lencséből.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 db kisebb édesburgonya vagy répa
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár szál medvehagyma vagy újhagyma is mehet bele
  • 2 evőkanál tökmagliszt (más liszt is jó, de lehet 1 kanál liszt és 1 kanál borsófehérje is)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • babérlevél
  • só, bors

Töltelékhez:

  • 4 db kemény tojás

Elkészítés:

A lencsét a babérlevéllel enyhén sós vízben feltettem főni, kb. annyi vízben, amennyi 2-3 ujjnyival ellepte, mikor a lencse félig megpuhult, hozzáadtam a felkockázott édesburgonyát. Közben megfőztem a tojásokat.

Mikor a zöldségek megfőttek, leszűrtem róla a vizet, kivettem a babérleveleket, majd befűszereztem, hozzáadtam a tökmaglisztet, felvert tojásokat, apróra vágott hagymákat és egy botmixerrel összeturmixoltam. Nem kell teljesen simára, nyugodtan maradhat kicsit darabbos, jobb is lesz úgy a fasírt.

Ezután egy őzgerincformát kókuszolajjal kicsit kikentem, majd belekanalaztam a masszát, először csak a forma feléig. Ezután hosszában végig belehelyeztem a tojásokat, majd befedtem őket a lencse másik felével. Elsimítottam a tetejét és a hűtőbe tettem este, majd csak másnap délelőtt toltam be a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 40 percre. Ha kicsi kihűlt. akkor ki lehet óvatosan borítani és szeletelni. Hidegen is nagyon finom!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér