Egyszerű, gyors, vitamindús és még küllemre is kifejezetten szép leves, amit bármely napszakban élvezettel szürcsölhetsz, ha túlságosan hidegnek érzed az időt és valamilyen melengető élményre vágysz. Bármilyen egyéb gyümölcsöt is hozzáadhatsz, ha kedvet tartja, az én receptem az ősz nagy klasszikusaira épít. Fogyaszd egészséggel! :-)
Hozzávalók:
4 db birsalma
1 db körte
1-1 kisebb fürt fehér és kékszőlő
pár db szegfűszeg
1 fél hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
2-3 evőkanál nyírfacukor v méz ízlés szerint
fél citrom leve
Elkészítés:
A birsalmát felkockáztam héjastól, majd egy lábosba tettem, a szegfűszeggel, reszelt gyömbérrel, cukorral, citromlével együtt. Felöntöttem vízzel és puhára főztem a birsalmát, 10-15 perc elég neki. Tálalás előtt hozzáadtam a felkockázott körtét és a szőlőszemeket.
Forrás:
Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja