Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
4000 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Vegán pizza proteinnel

Vegán pizza proteinnel

Ha nem szereted a kész vegán sajtok ízét, de ennél egy igazán finom pizzát tisztán növényi alapanyagokból, próbáld ki ezt a receptet!

Egyik legnagyobb csábítás vegán életmód mellett ellenállni egy jól elkészített, illatos pizzának - aranybarnára pirult, mégis nyúlós sajttal a tetején... Ha találtál olyan márkájú vegán sajtot, amit szeretsz, szerencsés vagy. Nekünk eddig nem sikerült. Viszont sikerült olyan pizzaszószt kreálni, ami magában is annyira finom, hogy a sajt nem is hiányzik a tetejéről. Ráadásul a tésztába csempésztünk egy kis proteinport, hogy ne csak szénhidrátból álljon az egész fogás. Egy nagy adag salátával tökéletes ebéd, vagy vacsora lehet belőle!

Hozzávalók:

(a tésztához)

  • 230 g liszt
  • 30 g natúr borsó fehérje
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1/4 zacskó szárított élesztő
  • 1-2 evőkanál olaj
  • víz

(a szószhoz)

  • 50 g olajos szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 marék fenyőmag 
  • pár csepp olaj
  • 1 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
  • só, bors, oregánó/bazsalikom ízlés szerint

(a tetejére - opcionális)

  • lilahagyma vagy póré csíkokra vágva
  • olajbogyó
  • pirított gombaszeletek
  • csíkokra vágott zöld kaliforniai paprika
  • félbevágott koktélparadicsomok
  • egy marék fenyőmag
  • egy marék rukkola (ezt csak ha kivetted a sütőből, akkor halmozd rá)
  • bármi, amit szeretsz a hagyományos pizzán

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit öntsd egy keverőtálba ás kicsit keverd össze. Majd kezdj fokozatosan adagolni hozzá langyos vizet. Annyi víz kell, amennyit felvesz a liszt. Jól gyúrható masszát kell kapj, lágyabb gyurmához hasonlót. Öntsd hozzá az olajat és jó alaposan dolgozd össze, gyúrd át a tésztát. Kicsit félreteheted pihenni, de ha már nagyon éhes vagy, ezt a lépést kihagyhatod. Sütőpapíron nyújtsd ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra és azzal együtt tedd át a tepsibe vagy sütőtálra. 

A szószhoz reszeld le a fokhagymát és kevés olajon pirítsd illatosra, aztán öntsd fel a paradicsomszósszal, fűszerezd, sózd, borsozd és rottyants egyet rajta. Nem kell főzni, 2 perc alatt kész is. Turmixold össze a fűszeres paradicsomszószt a szárított paradicsommal és fenyőmaggal, keverd bele az élesztőpelyhet, ha azt is használsz. 

Már csak annyi a dolgod, hogy 200°C-ra előmelegíted a sütőt, a tésztád megkened a szósszal, rászórod a tetejére az olajbogyót/hagymát/paprikát vagy bármit, amit éppen találsz a hűtőben és illik rá, majd betolod a sütőbe és kivárod azt a 10-15 percet, amíg készre nem sül a pizzád. Mielőtt kiveszed, az alját érdemes ellenőrizni, hogy szépen elkezdett-e megbarnulni. Ehhez óvatosan nyúlj alá egy hosszabb nyelű fakanállal vagy spatulával - félig nyersen sokkal kevésbé finom és a hasad is megfekszi esetleg. Ha marad szószod, tedd félre nyugodtan 1-2 napra a hűtőbe. Felhasználhatod tésztára, melegszendvicsre, vagy akár mártogatósnak is. Egészségedre!

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér