Kínai gyorsétel ihletésű egytálétel házilag - kis csavarral. Édes is, savanyú is, csípős is - minden igényt kielégít :)! Igény és ízlés szerint elkészíthető sütőtök helyett édesburgonyával, vagy répával - úgy sem okoz csalódást. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 30 dkg rizstészta
- 1 zacskó tofu
- 1 fej brokkoli
- nagydobosi sütőtök negyede ( vagy kisebb hosszúkás kanadai tök fele)
- 2 db szárzeller (elhagyható)
- fél hüvelykujjnyi gyömbér
- 2 duci gerezd fokhagyma
- pár evőkanál szezámmag
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- só, bors
- kókuszolaj
Elkészítése:
A tököt előző nap megsütöttem.
A rizstésztát forró vízzel leforráztam, állni hagytam 10 percig, majd leszűrtem.
A brokkolit rózsáira szedtem, forrásban lévő vízbe szórtam, és kb. 5 percig főztem, majd leszűrtem.
Egy serpenyőben felhevítettem pár kanál kókuszolajat, rászórtam a tofut, 1-2 perc alatt átpirítottam, ment hozzá közben a felaprított gyömbér és fokhagyma, majd a szezámmag is.
Ezután hozzáadtam a brokkolit, a sütőtököt kisebb darabokra vágva, szárzellert feldarabolva, majd a rizstészta is ment hozzá, végül meglocsoltam szójaszósszal, alaposan átforgattam nagy lángon és el is készült.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog