Az avokádó és a brokkoli igazán nyerő páros! Nem csak azért, mert mindkettő vitaminbomba, hanem mert ízben is remekül kiegészítik egymást. A színük láttán egyenesen tavaszi hangulatom támadt, az ízük meg... ki kell próbálnod! Avokádót ritkán szokás levesbe tenni, mert nyersen az igazi, ezért csak a brokkolit főztem meg. Ez nem azt jelenti, hogy ezt a levest nem lehet melegen kanalazni, picit meg lehet langyosítani, vagy a brokkolit melegen beleturmixolni, az pont elég lesz és az avokádó vitamintartalma sem vész kárba. No, de nézzük a részleteket!
Hozzávalók személyenként:
fél avokádó
egy kis fej brokkoli fele
1 kis gerezd reszelt fokhagyma
1-2 evőkanál rizstejszín (joghurt, tejföl is jó helyette)
só, bors
pár csepp citromlé
víz
Tálaláshoz: almachips
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedtem, forrásban lévő vízbe dobtam 5 percre, majd leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem, majd a turmixgép táljába szórtam. Hozzáadtam az avokádót, citromlevet, fokhagymát, sót, borsot, majd felöntöttem kb. 3 deci vízzel és simára turmixoltam.
Tálaláskor almachipset szórtam a tetejére. Hidegen is finom, de fel lehet melegíteni kicsit, vagy a brokkolit ne öblítsétek le hideg vízzel és öntsétek fel a levest a főzővizével.
TIPP: az almachips helyett magokat is szórhatsz rá, de érdemes kipróbálnod ezt a kellemes ízharmóniát. Ha nem adsz hozzá vizet, csak a többi hozzávalóval turmixolod össze, akkor pedig kiváló, pirítósra kenhető krémet kapsz.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja