Reggeli pirítóshoz, vagy vékony hasábokra vágott sárgarépához, zellerszárhoz mártogatósnak is kitűnő választás a medvehagymás avokádókrém. 5 perc alatt elkészítheted ez a vitaminoktól kicsattanó, tavaszi színű finomságot. Ajánlom azoknak is, akik még csak most ismerkednek az avokádóval és azoknak is, akik már nagy rajongói.
Hozzávalók:
2 db avokádó
1 marék aprított medvehagyma
néhány db bébi spenótlevél (elhagyható)
1 gerezd fokhagyma
2-2 evőkanál tejföl és natúr joghurt
1 teáskanál dijoni mustár
pici citromlé
só, bors
Elkészítés:
Az avokádót kettévágtam, kikapartam a belsejét egy tálba, és hozzáadtam az összes többi hozzávalót is, majd botmixerrel pürésítettem. Ez után rögtön fogyaszthatod is!
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog