fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Cikkek
Almás narancsos tormakrém recept, húsvétra is

Friss és ütős tormakrém variációk

Közeleg a húsvét, készítsd el házilag a tormakrémet az ünnepi menühöz! Próbáld ki az almaecetes, majonézes, vagy almás-narancsos tormakrémet! Receptek a cikkben!

Itt az idő ecetes tormát enni! Almaecetet választottam, mert nagyon egészséges és az édeskés íze külön jót tesz a tormával. Készülj fel rá: könnyfakasztó élmény lesz elkészíteni, de megéri! Ha van saját tormakrém recepted, oszd meg velünk kommentben! :-)

Almaecetes tormakrém:

Almaecettel készített tormakrém receptHozzávalók:

1 db torma

2 evőkanál almaecet

1-2 mokkáskanál méz

1 mokkáskanál mustár

pár csepp citromlé

só, frissen őrölt bors

A tormát lereszeltem, hozzáöntöttem az almaecetet, belefacsartam a citromlevet, belekevertem a mustárt és a mézet, picit megsóztam, megborsoztam, majd egyből ment is az üvegbe, onnan meg a hűtőbe.


Majonézes tormakrém:

majonézes tormakrém recept, akár húsvétra isHozzávalók:

1 adag ecetes torma a fenti receptúra szerint

2 tojássárgája

1 mokkáskanál mustár

pár csepp citromlé

1 mokkáskanál nádcukor

olívaolaj

1 evőkanál natúr joghurt(elhagyható)

A tojássárgáját a citromlével, sóval, mustárral, cukorral simára kevertem, majd folyamatos keverés mellett vékonyan elkezdtem adagolni hozzá az olívaolajat, annyit, hogy majonéz állagú legyen. Hogy krémesebb legyen kevertem bele egy kanál sűrű joghurtot is, de ezt nem muszáj, vagy lehet tejfölt is tenni bele és akkor tartármártást kapunk.


Almás-Narancsos tormakrém:

Almás narancsos tormakrém recept, húsvétra isHozzávalók:

a fenti ecetes torma(akár a majonézes is)

1 darab reszelt alma

1 negyed narancs leve

Tegyünk minden egy kis tálba és keverjük el alaposan. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit a hűtőben, ráadásul így a torma is veszít gyilkos erejéből.

 


TIPP 1: Ha nem szereted nagyon csípősen a tormát, forrázd le miután lereszelted, majd hagyd állni pár percet, ez után csavard ki belőle a vizet és adhatod is hozzá a többi összetevőt.

TIPP 2: Az arányokat nem kell szigorúan tartanod, ízlés dolga ki mennyi mézet vagy ecetet használ, a lényeg, hogy enyhén leves legyen.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Almás csicsókakrém reggelire, vaj helyett
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér