Itt az idő ecetes tormát enni! Almaecetet választottam, mert nagyon egészséges és az édeskés íze külön jót tesz a tormával. Készülj fel rá: könnyfakasztó élmény lesz elkészíteni, de megéri! Ha van saját tormakrém recepted, oszd meg velünk kommentben! :-)
Almaecetes tormakrém:
Hozzávalók:
1 db torma
2 evőkanál almaecet
1-2 mokkáskanál méz
1 mokkáskanál mustár
pár csepp citromlé
só, frissen őrölt bors
A tormát lereszeltem, hozzáöntöttem az almaecetet, belefacsartam a citromlevet, belekevertem a mustárt és a mézet, picit megsóztam, megborsoztam, majd egyből ment is az üvegbe, onnan meg a hűtőbe.
Majonézes tormakrém:
Hozzávalók:
1 adag ecetes torma a fenti receptúra szerint
2 tojássárgája
1 mokkáskanál mustár
só
pár csepp citromlé
1 mokkáskanál nádcukor
olívaolaj
1 evőkanál natúr joghurt(elhagyható)
A tojássárgáját a citromlével, sóval, mustárral, cukorral simára kevertem, majd folyamatos keverés mellett vékonyan elkezdtem adagolni hozzá az olívaolajat, annyit, hogy majonéz állagú legyen. Hogy krémesebb legyen kevertem bele egy kanál sűrű joghurtot is, de ezt nem muszáj, vagy lehet tejfölt is tenni bele és akkor tartármártást kapunk.
Almás-Narancsos tormakrém:
Hozzávalók:
a fenti ecetes torma(akár a majonézes is)
1 darab reszelt alma
1 negyed narancs leve
Tegyünk minden egy kis tálba és keverjük el alaposan. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit a hűtőben, ráadásul így a torma is veszít gyilkos erejéből.
TIPP 1: Ha nem szereted nagyon csípősen a tormát, forrázd le miután lereszelted, majd hagyd állni pár percet, ez után csavard ki belőle a vizet és adhatod is hozzá a többi összetevőt.
TIPP 2: Az arányokat nem kell szigorúan tartanod, ízlés dolga ki mennyi mézet vagy ecetet használ, a lényeg, hogy enyhén leves legyen.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja