A spárga kötelezően ajánlott mindenkinek, aki fogyni szeretne! Rostokban gazdag, jótékony hatással van az emésztésre és egyéb anyagcsere folyamatokra. Ez a recept igazi csemegévé varázsolja, eheted önmagában is joghurtba mártogatva, de akár barna rizzsel, vagy bulgurral is.
Hozzávalók:
1/2 csomag zöldspárga (lehet fehér is)
--
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1 nagy csokor metélőhagyma
só-ízlés szerint
kb. 1 dl víz
--
zsemlemorzsa
lenmag, szezámmag
darált mandula (1/3-ad arányban a morzsával)
Elkészítés:
A spárgákat megmossuk, vastagabb végüket levágjuk. Egy tálba lisztet (kb. 5-10 dkg) szórunk, egy másik tálban összekeverjük a liszteket + vizet + felaprított metélőhagymát + sót. A harmadik tálban a morzsát, a darált mandulát és a magokat keverjük össze. A spárgákat előbb a lisztbe forgatjuk, hogy ezután a "tojáspótló" keverék rátapadjon, majd legvégül a magokkal megszórt mandulás morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon egyszer megforgatva kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja