Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Spárga magvas-mandulás-metélőhagymás bundában

sparga_receptA spárga kötelezően ajánlott mindenkinek, aki fogyni szeretne! Rostokban gazdag, jótékony hatással van az emésztésre és egyéb anyagcsere folyamatokra. Ez a recept igazi csemegévé varázsolja, eheted önmagában is joghurtba mártogatva, de akár barna rizzsel, vagy bulgurral is.

Hozzávalók:

1/2 csomag zöldspárga (lehet fehér is)

--

5 dkg finomliszt

5 dkg teljes őrlésű liszt

1 nagy csokor metélőhagyma

só-ízlés szerint

kb. 1 dl víz

--

zsemlemorzsa

lenmag, szezámmag

darált mandula (1/3-ad arányban a morzsával)

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, vastagabb végüket levágjuk. Egy tálba lisztet (kb. 5-10 dkg) szórunk, egy másik tálban összekeverjük a liszteket + vizet + felaprított metélőhagymát + sót. A harmadik tálban a morzsát, a darált mandulát és a magokat keverjük össze. A spárgákat előbb a lisztbe forgatjuk, hogy ezután a "tojáspótló" keverék rátapadjon, majd legvégül a magokkal megszórt mandulás morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon egyszer megforgatva kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér