Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Spárga magvas-mandulás-metélőhagymás bundában

sparga_receptA spárga kötelezően ajánlott mindenkinek, aki fogyni szeretne! Rostokban gazdag, jótékony hatással van az emésztésre és egyéb anyagcsere folyamatokra. Ez a recept igazi csemegévé varázsolja, eheted önmagában is joghurtba mártogatva, de akár barna rizzsel, vagy bulgurral is.

Hozzávalók:

1/2 csomag zöldspárga (lehet fehér is)

--

5 dkg finomliszt

5 dkg teljes őrlésű liszt

1 nagy csokor metélőhagyma

só-ízlés szerint

kb. 1 dl víz

--

zsemlemorzsa

lenmag, szezámmag

darált mandula (1/3-ad arányban a morzsával)

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, vastagabb végüket levágjuk. Egy tálba lisztet (kb. 5-10 dkg) szórunk, egy másik tálban összekeverjük a liszteket + vizet + felaprított metélőhagymát + sót. A harmadik tálban a morzsát, a darált mandulát és a magokat keverjük össze. A spárgákat előbb a lisztbe forgatjuk, hogy ezután a "tojáspótló" keverék rátapadjon, majd legvégül a magokkal megszórt mandulás morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon egyszer megforgatva kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér