Ahány ház, annyi szokás – ez igaz a spenót készítésére is. Receptünk nem csak egy spenót alapreceptet tartalmaz, hanem annak továbbgondolását is.
Egy kis fantázia és így lesz egy egyszerű ételből gyors csemege, ami önmagában is kiváló, de köretnek vagy saláta mellé is ajánljuk!
Hozzávalók:
- 5 szem krumpli
- 2 ek. lenmagpehely
- 2 ek. víz
- só
- bors
- 1 ek. liszt
- 1 csomag spenót
- 1 fej fokhagyma
- 3-4 ek. növényi tej
- 4-5 ek. liszt
- olívaolaj, víz.
- 1/2 füstölt tofu (ízlés szerint)
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben kifőzzük. Ezután összetörjük, liszttel sűrítjük, és kevés olajat is teszünk hozzá, majd a beáztatott lenmagpelyhet is hozzákeverjük, hogy összefogja.
A spenótot így készítjük: szárazon megpirítjuk a lisztet, rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymázzuk, a növényi tejjel felöntjük, ekkor keverjük bele az olívaolajat. Miután felenged a spenót, botmixerrel összepépesítjük. A lényeg, hogy jó sűrű legyen. Ezután a krumplis masszát nagyobb pogácsaszaggató segítségével egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, a közepére mélyedést kialakítva spenótot kanalazunk, majd erre jöhet a felkockázott tofu, pritaminpaprika. Végül összesütjük. Frissen, de már kicsit kihűlve is fogyasztható.
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja