Próbáltad már a natúr fehérjeporokat liszt helyett használni? Ebben a receptben a liszt egy részét natúr borsó fehérjével helyettestettük, így az alaptésztának magasabb a proteintartalma, szénhidrát tartalma pedig alacsonyabb, mint egy csak lisztes quiche-alapnak. Mert vannak olyan napok, amikor nem kívánod az édes shakeket, de szeretnéd, hogy meg legyen a megfelelő fehérje bevitel...
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 g margarin vagy kókuszzsír
- 180 g liszt
- 50 g Natúr Borsó fehérje vagy Natúr Rizs fehérje
- 20 g szezámmag liszt (elhagyható ha épp nincs, ez esetben +20 g sima liszt)
- 1 csapott kiskanál só
- 1 dl víz
A töltelékhez:
- 30 dkg (fagyasztott leveles) spenót
- 30 dkg natúr tofu
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
- 2 evőkanál csicseri liszt vagy egy kiskanál kukoricakeményítő
- egy marék szárított paradicsom
- só, bors, 2-3 evőkanál olaj
- 2 dl víz vagy zöldség alaplé
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat jól dolgozd össze, - a vizet fokozatosan adagold hozzá, - legyen gyurma szerű a tészta. Ha kész, vegyél elő egy kb. 25 cm-es pitetálat (ha nincs, jó a tortaforma vagy több kis egyszemélyes sütőtál is), és olajozd ki vagy tegyél bele sütőpapírt. Nyomkodd az aljára úgy a tésztát, hogy pereme is legyen. Kicsit szurkáld meg villával, hogy ne puffadjon fel sütés közben és tedd 10 percre a 200°C-os sütőbe.
Közben reszeld le a fokhagymát és egy serpenyőben pirítsd kicsit meg az olajon. Tedd rá a spenótot, sózd, borsozd és fonnyaszd meg kis lángon. A tofut a vízzel/zöldség alaplével turmixold össze. Add hozzá a csicseri lisztet/keményítőt és az élesztőpelyhet - legyen nagyjából krémtúró állaga. Sózd, borsozd a masszát is ízlés szerint.
Vedd ki a sütőből a tésztát és öntsd a mélyedésbe a tofus krémet. A tetejére helyezd el a szárított paradicsomokat. 175°C-on süsd készre a quichet! Ehhez nagyjából háromnegyed óra kell, de az utolsó 10 percben nézegesd sűrűbben! Ha kicsit kihűlt, megeheted rögtön, de behűtve, másnap is nagyon finom. Jó étvágyat!