fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Spenótos quiche szárított paradicsommal

Spenótos quiche szárított paradicsommal

Vegán, házi tésztával készült quiche spenóttal, szárított paradicsommal és tofuval. Fehérjedús sós torta recept, csak növényi alapanyagokból!

Próbáltad már a natúr fehérjeporokat liszt helyett használni? Ebben a receptben a liszt egy részét natúr borsó fehérjével helyettestettük, így az alaptésztának magasabb a proteintartalma, szénhidrát tartalma pedig alacsonyabb, mint egy csak lisztes quiche-alapnak. Mert vannak olyan napok, amikor nem kívánod az édes shakeket, de szeretnéd, hogy meg legyen a megfelelő fehérje bevitel...

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 30 dkg (fagyasztott leveles) spenót
  • 30 dkg natúr tofu
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál élesztőpehely (elhagyható)
  • 2 evőkanál csicseri liszt vagy egy kiskanál kukoricakeményítő
  • egy marék szárított paradicsom
  • só, bors, 2-3 evőkanál olaj
  • 2 dl víz vagy zöldség alaplé

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat jól dolgozd össze, - a vizet fokozatosan adagold hozzá, - legyen gyurma szerű a tészta. Ha kész, vegyél elő egy kb. 25 cm-es pitetálat (ha nincs, jó a tortaforma vagy több kis egyszemélyes sütőtál is), és olajozd ki vagy tegyél bele sütőpapírt. Nyomkodd az aljára úgy a tésztát, hogy pereme is legyen. Kicsit szurkáld meg villával, hogy ne puffadjon fel sütés közben és tedd 10 percre a 200°C-os sütőbe.

Közben reszeld le a fokhagymát és egy serpenyőben pirítsd kicsit meg az olajon. Tedd rá a spenótot, sózd, borsozd és fonnyaszd meg kis lángon. A tofut a vízzel/zöldség alaplével turmixold össze. Add hozzá a csicseri lisztet/keményítőt és az élesztőpelyhet - legyen nagyjából krémtúró állaga. Sózd, borsozd a masszát is ízlés szerint. 

Vedd ki a sütőből a tésztát és öntsd a mélyedésbe a tofus krémet. A tetejére helyezd el a szárított paradicsomokat. 175°C-on süsd készre a quichet! Ehhez nagyjából háromnegyed óra kell, de az utolsó 10 percben nézegesd sűrűbben! Ha kicsit kihűlt, megeheted rögtön, de behűtve, másnap is nagyon finom. Jó étvágyat!

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér