Igazán krémes, azonnal fogyasztható vegán fagylaltot nem csak fagyasztott banánból tudsz készíteni! Kesudióval és egy kis ízesítéssel igazi sajttortára vagy túrókrémre emlékeztető alapot tudsz készíteni, amihez egy csomó féle gyümölcs fantasztikusan jól passzol! Ez a fagyi szederrel készült (mert éppen az volt itthon fagyasztva), de nagyon jól működik eperrel, áfonyával vagy málnával is!
Hozzávalók:
- 50 g kesudió (1-2 órára előre beáztatva)
- 0,5 dl növényi tej vagy víz
- 10 g nádcukor
- kb. 125 g fagyasztott szeder
- fél adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 1 teáskanál citromlé (héj is mehet bele reszelve, ha kezeletlen citromod van)
- 1 csipet só
Elkészítés:
Öntsd le a vizet a kesuról és aprítóban darált le nagyjából, aztán add hozzá a folyadékot, a sót, citromlevet és a nádcukrot, majd turmixold teljesen krémesre. Öntsd hozzá a protein port és tedd bele a fagyott gyümölcsöt. Turmixold teljesen homogénre. Ha a gép falára tapad a massza, inkább állítsd le és kapard vissza az aljába, de ne adj hozzá plusz folyadékot, mert akkor inkább fagyishaket kapsz - bár úgy is garantáltan finom lenne... Jó étvágyat!