Végre megjelent a piacon az újkrumpli! Ezen belül is nagy kedvenc a parázsburgonya - könnyű vele bánni, nem kell pucolni csak jól lesikálni. Nagyon finom sütőben sütve vagy grillezve - kis mérete miatt pedig gyorsan át is sül! Érdemes más zöldségekkel kombinálni, úgy az igazi - akár köretnek, akár magában.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1 kg parázskrumpli
1 csomag zöld spárga
5 db retek
pár szál lila újhagyma
kis csokor bazsalikom
negyed citrom leve
só, bors
olívaolaj/kókuszolaj
Elkészítés:
A krumplikat megmostam, lecsöpögtettem, a nagyobb darabokat félbevágtam, majd egy tepsibe szórtam őket, pötyögtettem rájuk pár kiskanál kókuszolajat, belemasszíroztam, majd 200 fokos sütőben megsütöttem őket.
Ezalatt a spárgák végeit levágtam, a többi részét kis darabokra szeltem, majd forrásban lévő vízbe tettem őket pár percre, végül leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem őket.
Vékonyra szeltem az újhagymákat, a bazsalikomot is felaprítottam, a retket negyedekre vágtam.
Mikor a krumpli elkészült, egy tálba öntöttem őket, hozzáadtam a többi hozzávalót, csorgattam rá citromlevet és pár csepp olívaolajat, sóztam, borsoztam és jól megettem.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog