Az olasz konyha sokak kedvence - nem véletlen! Egy jól elkészített, frissen tépett bazsalikommal és napérlelte paradicsommal készült házi tészta azonnal képes gondolatban elrepíteni a tengerpartra, vagy a Garda-tó mellé, ha már jártál ott korábban. Készítsd el ezt a vegán fehérjével készült, tojásmentes változatot és garantáltan elkap a mediterrán életérzés!
Hozzávalók:
- 150 g főtt krumpli
- 75 g liszt
- 25 g natúr borsó fehérje
- só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A főtt krumplit egy keverőtálban még melegen törd össze villával, egészen krumplipüré szerűre. Adhatsz hozzá 1-2 evőkanál főzővizet is, de ne legyen nagyon folyós! Aztán tedd bele a többi hozzávalót és jó alaposan gyúrd össze. Ha nagyon ragad, adhatsz hozzá még egy kevés lisztet. Lágy, gyurmázható tésztát kell kapnod. Aztán egy gyúródeszkán vagy jobb híján műanyag tálcán nyújts 1,5-2 cm vastag hurkákat belőle, azokat pedig egy villa segítségével darabold ugyan olyan hosszú darabokra. Nyomkodd be őket a villával, vagy formázz belőlük kis golyókat, orsókat - ahogy tetszik. Lábasban tegyél fel vizet a tűzhelyre egy kis sóval és ha forr, dobáld bele a gnocchikat. 10-15 pecig főzd őket, aztán halászd ki őket (nem árt, ga van lyukas merőkanalad). Végül serpenyőben hevítsd egy kevés olajat és jól pirítsd át a gnocchikat, mielőtt leöntöd őket valamilyen szósszal!
Fogyaszthatod fűszeres paradicsomszósszal vagy növényi tejszínnel vagy tejföllel készült gombás öntettel például. Egészségedre!