Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Gyümölcsleves főzés nélkül

Gyümölcsleves főzés nélkül - Meggyes, barackos, fekete ribizlis

Nincs kedved főzni a melegben? Próbáld ki ezt a receptet! Főzés nélküli gyümölcsleves, mely laktóz-, gluténmentes és hozzáadott cukrot sem tartalmaz!

Hőségriadó van, ugyan kinek van kedve a tűzhelyet bekapcsolni? Inni, enni viszont kell a melegben is, főleg előbbi, hiszen a folyadékpótlás az egyik legfontosabb ilyenkor. A legalkalmasabb erre egy hűsítő gyümölcsleves, amit pár perc alatt el lehet készíteni, hűtőben pedig pár napot eláll, hacsak el nem fogy azonnal. 2-3 féle gyümölcs elegendő hozzá, célszerű édesebbet és savanykásabb fajtákat összeválogatni, hogy az ízek kiegyensúlyozzák egymást, és még plusz édesítés sem szükséges ilyenkor hozzá. Laktóz-, glutén és hozzáadott cukormentes recept következik!

Nem elhanyagolható tény ezzel a levessel kapcsolatban, mennyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Bár a fekete ribizli nem annyira népszerű gyümölcs, mégis érdemes fogyasztani, ha hozzájutunk, mert igazi C-vitaminbomba és magas antioxidáns tartalmú. Sokan kissé kesernyés ízét nem kedvelik, de az édesebb barackkal és savanykásabb meggyel kiegészítve nagyon kellemes ízvilágú gyümölcsleves a végeredmény.

Hozzávalók adagonként:

1 marék feketeribizliGyümölcsleves főzés nélkül

1 marék meggy

1 db őszibarack vagy nektarin

bármilyen növényi tej és/vagy víz amennyi éppen ellepi

csipet só

pár csepp citromlé

lehet dúsítani 1 evőkanál zabkorpával, zabpehellyel, lenmagliszttel, darált dióval stb.

Az összes gyümölcsöt megmostam, a meggyet kimagoztam. Turmixgép edényébe tettem a ribizlit (pár szemet félretettem a tálaláshoz), a barackot kisebb darabokra vágva héjastól dobtam hozzá, belefacsartam a citromlevet, felöntöttem annyi rizstejjel, hogy még a gyümölcsök teteje kilátszott, utólag lehet még hígítani, ha szükséges. Ilyenkor lehet hozzászórni a darált diót is vagy zabkorpát. Simára turmixoltam az egészet és ha hideg volt a tej vagy a víz, akkor hűteni sem kell, csak rászórni a meggyet és a ribizlit és már tálalható is.

Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér