Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Vegán zöldségnyárs proteines pizzakenyérrel

Vegán zöldségnyárs proteines pizzakenyérrel

Fantasztikusan finom vegán zöldségnyárs - nem csak tábortűznél vagy grillezőn, de sütőben vagy serpenyőben is elkészítheted. Recept itt!

Grill ételt nem csak a parázson készíthetsz vagy akkor, ha tűzrakóhely van a kertedben. Ezt a zöldségnyársat sütőben is megcsinálhatod, de akár serpenyőben is készre sütheted. Próbáld ki serpenyőben - vagy szintén sütőben - sült pizzakenyérrel körítve!

Hozzávalók a nyárshoz:

  • Pár szelet padlizsán 2 cm-es kockákra vágva
  • Néhány szem (shitake) gomba
  • piros és zöld kaliforniai paprika felkockázva
  • lilahagyma szeletek
  • só, bors, grill- vagy zöld fűszer
  • olaj

Hozzávalók a pizzakenyérhez:

  • 100 g liszt
  • 15 g Natúr Borsó fehérje
  • 1 nagy csipet só
  • 1/2 teáskanál szárított élesztő
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál olaj
  • kb. 0,8 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • + pár csepp olaj a kenéshez

Elkészítés:

A pizzakenyér száraz hozzávalóit keverd el, aztán add hozzá a vizet és az olajat. Jól gyúrd át és tedd félre egy kicsit kelni. Amíg a tészta pihen, a feldarabolt zöldségeket felváltva szúrd fel egy hústűre vagy bambusz saslik nyársra (ilyet könnyen beszerezhetsz nagyobb élelmiszerboltokban). Szerintünk a legfinomabb úgy, ha minden zöldségkocka közé kerül egy hagymaszelet ;)... Ha kész vannak a nyársak, sózd, borsozd és fűszerezd őket ízlés szerint és locsold meg őket kevés olajjal. Sütheted serpenyőben vagy sütőben is, tepsiben. Sütőben kevesebbet kell foglalkoznod vele amíg sül (kb. fél óra 200°C-on), serpenyőben viszont gyorsabban kész van. Néha forgasd meg, bármelyik elkészítési módot is választod. 

A félretett tésztát vedd elő gyúrj belőle egy nagy vagy 2 kisebb golyót, majd nyújtsd ki őket. Nem kell tökéletesen egyforma vékonynak lennie mindenhol és papírvékonynak, elég, ha kézzel lapítod ki amennyire csak tudod. Így nem kell a sodrófát mosogatni és szép rusztikus lesz a pizzakenyér. Tedd be 200°C-ra melegített sütőbe kb. 15 percre sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy száraz serpenyőben süsd készre mind a két oldalát. Megkenheted zúzott fokhagymás olajjal a tetejét ha félig kész - úgy az igazi! Jó étvágyat hozzá!

 

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Borsó fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér