fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Vegán zöldségnyárs proteines pizzakenyérrel

Vegán zöldségnyárs proteines pizzakenyérrel

Fantasztikusan finom vegán zöldségnyárs - nem csak tábortűznél vagy grillezőn, de sütőben vagy serpenyőben is elkészítheted. Recept itt!

Grill ételt nem csak a parázson készíthetsz vagy akkor, ha tűzrakóhely van a kertedben. Ezt a zöldségnyársat sütőben is megcsinálhatod, de akár serpenyőben is készre sütheted. Próbáld ki serpenyőben - vagy szintén sütőben - sült pizzakenyérrel körítve!

Hozzávalók a nyárshoz:

  • Pár szelet padlizsán 2 cm-es kockákra vágva
  • Néhány szem (shitake) gomba
  • piros és zöld kaliforniai paprika felkockázva
  • lilahagyma szeletek
  • só, bors, grill- vagy zöld fűszer
  • olaj

Hozzávalók a pizzakenyérhez:

  • 100 g liszt
  • 15 g Natúr Borsó fehérje
  • 1 nagy csipet só
  • 1/2 teáskanál szárított élesztő
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál olaj
  • kb. 0,8 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • + pár csepp olaj a kenéshez

Elkészítés:

A pizzakenyér száraz hozzávalóit keverd el, aztán add hozzá a vizet és az olajat. Jól gyúrd át és tedd félre egy kicsit kelni. Amíg a tészta pihen, a feldarabolt zöldségeket felváltva szúrd fel egy hústűre vagy bambusz saslik nyársra (ilyet könnyen beszerezhetsz nagyobb élelmiszerboltokban). Szerintünk a legfinomabb úgy, ha minden zöldségkocka közé kerül egy hagymaszelet ;)... Ha kész vannak a nyársak, sózd, borsozd és fűszerezd őket ízlés szerint és locsold meg őket kevés olajjal. Sütheted serpenyőben vagy sütőben is, tepsiben. Sütőben kevesebbet kell foglalkoznod vele amíg sül (kb. fél óra 200°C-on), serpenyőben viszont gyorsabban kész van. Néha forgasd meg, bármelyik elkészítési módot is választod. 

A félretett tésztát vedd elő gyúrj belőle egy nagy vagy 2 kisebb golyót, majd nyújtsd ki őket. Nem kell tökéletesen egyforma vékonynak lennie mindenhol és papírvékonynak, elég, ha kézzel lapítod ki amennyire csak tudod. Így nem kell a sodrófát mosogatni és szép rusztikus lesz a pizzakenyér. Tedd be 200°C-ra melegített sütőbe kb. 15 percre sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy száraz serpenyőben süsd készre mind a két oldalát. Megkenheted zúzott fokhagymás olajjal a tetejét ha félig kész - úgy az igazi! Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal