Megmondom teljesen őszintén, hogy nekem az édeskömény nem tartozik a kedvenceim közé. Mégis, ez a recept a tökéletes példa arra, hogy ha valamit jól kombinálsz egyéb összetevőkkel, akkor még abból is finomságot tudsz varázsolni, amit egyébként lehet, hogy nem szívesen eszel meg. Édesköményt pedig mindenképpen érdemes enned, mivel görcsoldó hatású, segíti az egészséges emésztést, rengeteg vas, magnézium, kalcium, A-, B-, és C-vitamin van benne. Próbáld ki!
Hozzávalók 2 főre
2 deci hajdina
1 db édeskömény
1 db grapefruit
1 tonhalkonzerv v füstölt lazac
1 közepes répa
fél fej lilahagyma
fél csokor kapor
fél csokor petrezselyem
reszelt torma a tetejére (elhagyható)
só, bors
olívaolaj
A hajdinát dupla mennyiségű vízben megfőztem.
A hagymát felaprítottam, a kaprot, petrezselymet szintén, a tonhalat leszűrtem. A sárgarépát lereszeltem, az édeskömény külső héját leszedtem, majd félbevágtam és vékonyan felcsíkoztam.
A grapefruitot is félbevágtam, bevagdostam a hártyák mentén és körben a héja mentén, kifordítottam, így kis cikkek estek ki belőle. A közben kicsorgó leve is a salátába került.
Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam kb. 2 evőkanál olívaolajjal, sóztam, borsoztam és összekevertem. Azonnal fogyasztható, de másnap is nagyon finom.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja