Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Almás-leveles szirmok, citromfüves mártogatóssal

recept_almaszirom_citromfuSzeretjük a gyors, finom és egészséges édességeket. Mindössze 5 perc az előkészítés és 20 perc a sütés. Nem kellenek hozzá nagyon különleges alapanyagok sem, így váratlan vendégek érkezésekor is jól jöhet ez a recept. Variáld bátran a fűszereket a mártogatós szószban, ha kedved tartja!

HOZZÁVALÓK:

10 db sziromhoz:

2 nagyobb alma

1 csomag leveles tészta

4 ek. 100% extra szűz olívaolaj

4 ek. darált dió

2 ek. Xilit (nyírfacukor)

2 tk. kardamom (kihagyható)

5-10 szem eper/meggy/cseresznye

A mártogatóshoz:

Natúr joghurt

Citromhéj

Vanília

Citromfű levél

ELKÉSZÍTÉS:

Az almákat megmossuk és felkarikázzuk, úgy, hogy karikázást követően minden kör közepéről óvatosan kivágjuk a csumát. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az almakarikákba belebújtatunk 2-2 leveles tészta csíkot, majd egy tálba töltjük az olajat, hozzáadjuk a diót és a nyírfacukrot, kardamommal ízesítjük, és ezzel a masszával lekenjük. 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mártogatóst: a joghurtba keverjünk egy kevés citromhéjat*, vaníliát és felaprított citromfű levelet.

* Ecetes vízbe áztasd kicsit, majd alaposan mosd át a citromot, mielőtt héját felhasználod, vagy vegyél kezeletlen, bio citromot.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Ezt láttad már?
Citromfüves eperkrémleves
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér