A hűvös időjárás beköszöntével, feldobhatjuk a hangulatot, egy finom és tápláló süteménnyel. Mivel az idény gyümölcsöket, olajos magvakat érdemes elsődlegesen fogyasztani, az ajánlatunk:
a diós piskóta.
Hozzávalók:
40 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
20 dkg nyírfacukor vagy 15 dkg barna cukor
10 dkg darált dió
1 ek. foszfátmentes sütőpor
10 ek. napraforgóolaj
*½ l tej
Elkészítés:
Előbb összekeverjük a piskóta száraz hozzávalóit, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet is. Az egészet alaposan elkeverjük, majd 10-15 percig állni hagyjuk. Végül olajjal megkent, lisztezett tepsibe téve 170 C-fokon, 35 perc alatt kisütjük.
*: állati termék mentes étrend esetén helyettesíthető növényi tejjel
Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja