Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Epres-spárgás tönkölypite

Epres-spárgás tönkölypite

Ha valami különlegesre vágytok, akkor ezt készítsétek el! Kevesen tudják, de az eper és a spárga nagyszerű páros! Ez a pite alapvetően sós ízvilágú, de az epertől igazán egyedi ízvilágú lesz.

Ha valami különlegesre és szokatlanul finomra vágytok, akkor ezt mindenképpen készítsétek el! Kevesen tudják (vagy hiszik el...), de az eper és a spárga nagyszerű páros! Ez a pite alapvetően sós ízvilágú, de az epertől igazán különleges lesz. Nekem ez egy tökéletes hétvégi reggeli volt még langyosan. A tésztát már előző este összeállítottam és belenyomkodtam a formába, így másnap reggel csak a tölteléket kellett elkészítenem és megsütnöm. Ha kipróbáltad, mindenképpen írd meg kommentben a véleményed! :-) Egészségedre!

Hozzávalók 24 cm átmérőjű sütőformához:

1 csomag spárga

20 dkg eper

Tésztához:

15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

5 dkg őrölt lenmag v dió, mandula

15 dkg vaj(nálam fele vaj- fele kókuszolaj)

1 mokkáskanál szárított bazsalikom (elhagyható)

só bors

Töltelék:

120 ml kefir v tejszín

2 tojás

citrom reszelt héja

só, bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam. Attól függően, hogy milyen lisztet használtok, lehet, hogy több vagy kevesebb vaj is elegendő, hogy nyújthatóvá összeálljon, ezért inkább apránként adagoljátok azt hozzá. Ezután betettem a hűtőbe kb. 10 percre tésztát.

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Kivajaztam egy sütőforma alját és széleit. A töltelék hozzávalóit összekevertem egy habverővel. A spárga végeit ott ahol el akart pattanni letörtem, majd forrásba lévő vízbe tettem őket kb. 5 percre. Elég előfőzni, mert a sütőben még puhulni fog. Leszűrtem, leöblítettem hideg vízzel. Az epreket hosszában félbe vagy 3 részre szeltem, attól függően mekkorák a szemek.

A tésztát kivettem a hűtőből, és itt nyújtani kéne, ha így csináljátok akkor két műanyag fóliadarab között a legcélszerűbb, de nekem egyszerűbb ilyenkor formálni egy hengert belőle, majd vékony szeletekre vágni és beletapasztani egyenletesen a forma aljába és kb. 1 cm magasságban az oldalára. Betoltam a sütőbe 10 percre a tésztát, majd kivettem és beleöntöttem a tojásos keveréket, majd körben belehelyeztem a spárgákat, miután méretre vágtam a végeit nagyjából, hogy szépen kör alakban le tudjam őket rakni. A spárgák közé pedig az eperszemek kerültek. Visszatoltam a sütőbe kb. 20 percre, akkor jó, ha a tojásos keverék már nem folyós benne és tészta széle is szépen megsült. Szerintem langyosan a legfinomabb friss salátával, fetával, vagy kecskesajttal megszórva.

 


Forrás:Pálmafa Project blog, Zsuzsi blogja

Ezt láttad már?
Spárga magvas-mandulás-metélőhagymás bundában
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér