fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
N0100107
Netamin Szerves KRÓM (króm-pikolinát)

Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé

Netamin Szerves KRÓM (króm-pikolinát)

30 tabletta
Netamin Szerves KRÓM (króm-pikolinát)
 • Szerves kötésű, jól felszívódó és hasznosuló króm
 • Kínzó, állandó édesség utáni vágy esetére
 • Ha gyakori az ingadozó vércukorszint okozta rosszullét, fáradtság
 • Cukorbetegség és inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésére
 • Kutatások szerint segítheti a testzsír csökkentését és az izomtömeg növelését

Készleten
1 495 Ft
Egységár: 50 Ft/tabletta
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 15,3
Karbonlábnyom

A termék szerves kötésben tartalmazza a krómot! De mi ennek a jelentősége?

Az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek kétféle formája létezik: szerves és szervetlen. Általánosságban elmondható, hogy előbbiek felszívódása sokkal jobb, mint az utóbbiaké. A króm esetében sincs ez másképp! Ez a termék a krómot kizárólag szerves kelát kötésben tartalmazza, króm-pikolinát formájában! A króm-pikolinát magasabb felszívódási aránnyal és jobb biológiai hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen formájú króm. Egyes vizsgálatok szerint a króm-pikolinát akár 10-szer jobb felszívódással rendelkezhet, mint a szervetlen króm-klorid vagy az étrendi króm.1,2 

Egy 2007-ben publikált vizsgálatban a króm-pikolinát kiegészítő szedése 625%-kal növelte meg a króm-szintet a kiinduló értékhez képest, ezzel szemben a króm-nikotinát 270%-kal, a króm-niacinát 183%-kal, a króm-klorid pedig csak 40%-kal.3 A króm egy esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, a hasnyálmirigy funkciók normál működéséhez elengedhetetlen. A modern élelmiszer-feldolgozási eljárások mellett egyre kevesebb jut szervezetünkbe, ezért szinte kivitelezhetetlen kizárólag táplálkozás útján pótolni a szükséges mennyiséget. 

GONDOLTAD VOLNA? A búza finomítási eljárás során (azaz míg fehér liszt lesz belőle) elveszíti krómtartalmának 40%-át. És akkor még nem beszéltünk a kristálycukorról és egyéb finomított, feldolgozott élelmiszerekről és arról, mekkora terhelés a szervezetünknek mindezt lebontani...

KRÓM HIÁNYÁBAN A SZERVEZET…:

 • energiatermelő folyamatai nem működnek kiegyensúlyozottan = állandó fáradtságérzet, kimerültség
 • vércukorszintje ingadozhat = hízás
 • megemelkedhet a vércukor- és vérzsírszint = érelmeszesedés kialakulásának kockázata drasztikusan nő4,5

Az általánosan jól működő anyagcsere-folyamatokhoz mára már szinte mindenkinek szüksége volna króm tartalmú táplálékkiegészítő szedésére. Van azonban két csoport, akik számára ugrásszerű életminőségbeli javulást hozhat a króm szedése: a cukorbetegséggel küzdők és a fogyni vágyók.

Melyek a krómhiányra utaló jelek?

Az alábbi tünetek arra figyelmeztetnek, hogy szervezeted króm szintje nem megfelelő:

 • magas vércukorszint
 • gyenge csontok és csontritkulás
 • kevés energia, fáradtság
 • bőrproblémák
 • magas koleszterinszint
 • a szem egészségének romlása
 • hangulatváltozások, például szorongásérzet fokozódása
 • étvágy változásai
 • testsúly változásai
 • a sebgyógyulás vagy műtét utáni felépülés időtartamának hosszabbodása

A krómhiány szempontjából kiemelten veszélyeztetett csoportnak minősülnek a sportolók, cukorbetegek, terhes nők és az idősek.

Mi köze a krómnak a cukorbetegséghez?

A króm bizonyított és alátámasztott szerepe a szervezetben, hogy hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A magas inzulinszintet képes csökkenteni, ezért még orvosok is javasolják cukorbetegeknek táplálékkiegészítőként való szedését.6,7,8 Akiknek családjában gyakori a cukorbetegség, esetleg többször tapasztaltak már vércukorszint-ingadozás miatti rosszullétet, azok számára is hasznos lehet, hiszen segíthet az egyensúly fenntartásában.

Mi köze a krómnak a fogyáshoz?

A túlsúly egyik oka az ingadozó-vércukorszint, amit képzelj el a következőképp: A króm segíthet, hogy ne kívánd annyira az édességeket Ugye tudod, mi az eredménye ennek? Bizony, a hízás ördögi köre ez, amiből nehéz kiszakadni, de ebben nyújthat hatékony segítséget a króm!

 1. A króm és a megfelelő életmódbeli változtatások hatására a vércukorszinted egyensúlyba kerül, így az állandó éhség-érzet, különösen az édességek iránti olthatatlan vágy csökkenhet.
 2. A króm az anyagcserére hatékonyságára is hatással van, így magas rosttartalmú és alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása mellett közvetve a zsírégetést is támogatja.9,10

FONTOS: a túlsúlyod hátterében ún. inzulin-rezisztencia is állhat, az elhízás pedig bizonyítottan oka lehet a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának – mivel a króm a vércukorszintre hat, szerepe kettős lehet életedben, ha túlsúllyal küzdesz!

Sportolók figyelem!

Sportolók körében nem csak a fent említett okok miatt népszerű a króm rendszeres pótlása. Más sport táplálékkiegészítők (kreatin, glutamin stb) hasznosulásának fokozása céljából is használják, mivel segítheti a vérben lévő tápanyagok sejtekbe való bejutását. EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) állítások:

 • A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
 • A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében

Az itt szereplő információk a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó, EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítások. OGYÉI szám: 19474/2017. Ez mit jelent? Azt, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért. 


 

Hivatkozások

Hivatkozások: 1 Lewicki S, Zdanowski R, Krzyżowska M, et al. The role of Chromium III in the organism and its possible use in diabetes and obesity treatment. Ann Agric Environ Med. 2014;21(2):331-5. 2 Finney LS, Gonzalez-Campoy JM. Dietary chromium and diabetes: is there a relationship? Clin. Diabetes 1997;15(1):6-10. 3 DiSilvestro RA, Dy E. Comparison of acute absorption of commercially available chromium supplements. J Trace Elem Med Biol. 2007;21(2):120-4. 4 Swaroop A, Bagchi M, Preuss HG, et al. The Nutritional Biochemistry of Chromium (III) 2019. Benefits of chromium(III) complexes in animal and human health; pp. 251–278. 5 Hummel M, Standl E, Schnell O. Chromium in metabolic and cardiovascular disease. Horm Metab Res. 2007 Oct;39(10):743-51. 6 Cefalu WT, Hu FB. Role of chromium in human health and in diabetes. Diabetes Care. 2004 Nov;27(11):2741-51. 7 Campbell RK. A critical review of chromium picolinate and biotin. U S Pharm 2006;31(11):1-4. 8 Anderson RA. Chromium in the prevention and control of diabetes. Diabetes Metab. 2000 Feb;26(1):22-7. 9 Tsang C, Taghizadeh M, Aghabagheri E, et al. A meta-analysis of the effect of chromium supplementation on anthropometric indices of subjects with overweight or obesity. Clin Obes. 2019 Aug;9(4):e12313. 10 Willoughby D, Hewlings S, Kalman D. Body Composition Changes in Weight Loss: Strategies and Supplementation for Maintaining Lean Body Mass, a Brief Review. Nutrients. 2018 Dec 3;10(12). pii: E1876.

Felnőtteknek napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés közben, vagy étkezés után.

HatóanyagA napi adag tartalmaz (1 tabletta)NRV%
Króm (krómium-pikolinát)200 mcg500%

Összetevők:

csomósodást gátlók (dikalcium-foszfát, sztearinsav, zsírsavak magnéziumsói), emulgeálószerek (cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium), krómium pikolinát

Hamarosan...

Kapcsolódó termékeink

Netamin Szerves KRÓM (króm-pikolinát)
1 495 Ft
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal