A nagy melegben nincs is jobb egy finom házi fagylaltnál! Egyszerű elkészíteni, valóban friss gyümölcsíze van, nincs mellékíze és nincs benne cukor sem. Próbáld ki, kísérletezz más gyümölcsökkel is és oszd meg velünk kommentben a tapasztalataidat! :-)
Hozzávalók kb. 3 pohárhoz:
10 dkg málna
10 dkg sűrű natúr görög joghurt
1 deci kókusztejszín (vagy sima habtejszín)
2 evőkanál eritrit
5-5 db menta és citromfűlevél (ha épp nincs kéznél, néhány csepp citromlevet használj)
Elkészítés:
A kókusztejszínt betettem a mélyhűtőbe fél órára. A habtejszín elég, ha a sima hűtőben van. A málnát a joghurttal és a cukorral egy botmixer segítségével leturmixoltam, a mentát és a citromfüvet apróra vágtam és ezt is belekevertem. Kivettem a kókusztejszínt, egy habverővel felhabosítottam és ezt is a málnás joghurthoz kevertem, majd a fagyasztóba tettem és fél óránként még kétszer kivettem és botmixerrel átmentem rajta, majd lefagyasztottam, tálalás előtt kb. 20 perccel a pultra tettem kicsit olvadozni.
Friss málnával és mentalevéllel díszítsd.
Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja