Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: proteinszelet házilag, rizsfehérjéből

Recept: proteinszelet házilag, rizsfehérjéből

Házi vegán proteinszelet magokból és aszalt gyümölcsből, hozzáadott cukor nélkül. Eheted edzés előtt vagy után, vagy csak egyszerűen desszertnek is. Sokkal olcsóbb, mint a bolti és mentes mindenféle hozzáadott adalékanyagoktól. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják, de garantáltan gluténmentes zabpehelyből is készítheted.

Recept: proteinszelet házilag, rizsfehérjébőlEgyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a proteinszeletek, már szinte minden nagyobb boltban vagy drogériában lehet kapni valamilyen fajtát belőlük. Nem csak a testépítők fogyasztják őket szívesen, de a tudatosan étkezők is egyre jobban rákapnak. Viszont ezek a szeletek - valljuk be - sokszor nem a jó ízük miatt olyan kelendőek, ráadásul az áruk is igen borsos. Ezért szeretnénk most megosztani veletek egy házilag is elkészíthető változatot, ami a pénztárcát sem terheli meg annyira és az íze is verhetetlen...

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze Netamin Natúr Rizs fehérje
  • 1/4 csésze holland kakaópor
  • 1 csésze aszalt datolya kimagozva (ne a glükózszirupos változatot vedd, hanem a natúrt - ha az nincs, jó más aszalt gyümölcs is, akár szilva, vagy mazsola)
  • 3/4 csésze pekándió felaprítva (teljesen fehérre pucolt, előpirított hagyományos dió is jó helyette, vagy mandula, ha az van kéznél)
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy adag bourbon vanília őrlemény
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés víz (max 1/4 csésze)

Elkészítés:

Aprítóban daráld a zabpelyhet egészen finomra, lisztszerűre. Aztán add hozzá a fehérjeport, a kakaóport és keverd jól össze. A datolyát (vagy egyéb aszalmányt, amit használsz) áztasd be fél órára, aztán öntsd le róla a a vizet és tedd hozzá az őrleményhez. Tegyél még bele fél csészével a magból és fél csészével a kókuszreszelékből, add hozzá a vaníliát és a sót. Kezd el aprítani az egészet, de időnként kapcsold ki a gépet, nehogy leégjen a motor - a datolya miatt nehézkesebb a turmixolás. Időnként adj hozzá egy kis vizet. Akkor jó a massza, ha homogén és összeáll. Vedd ki az aprítóból a "tésztát", keverd bele a maradék magot és kókuszreszeléket, majd tedd egy sütőpapírra. Fedd be egy másik sütőpapírral és így nyújtsd ki müzliszelet vastagságúra. Próbáld minél szögletesebbre nyújtani, hogy szép szeleteket tudj vágni belőle. Tedd a hűtőbe a kinyújtott masszát 2-3 órára, hogy kicsit megkeményedjen, aztán tudod darabolni a kívánt méretűre. Ha ezt túl macerásnak ítéled, gyúrhatsz a masszából egyforma méretű golyókat is, úgy is nagyon finom lesz.

Hűtőben 5 napig áll el, de fagyasztóban egy hónapig is.

Ha tetszett a recept, variáld a felhasznált magokat és aszalt gyümölcsöket, készíts többféle ízben házi proteinszeletet!


A kép csak illusztráció!

Felhasznált irodalom
fuelrunning.com/nutrition/make-your-own-german-chocolate-protein-bars
Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér