Nyáron nehéz ellenállni a hűs nyalánkságok csábításának - de tudod mit, nem is kell ellenállnod! Készíthetsz akár percek alatt is egészséges házi fagyit, be is tárazhatsz belőle a mélyhűtődbe, hogy mindig legyen kéznél egy kis frissítő finomság. Íme az egyik gyümölcsös kedvencünk!
Hozzávalók
(nagyjából "2 gombócnyi" adaghoz):
1 db fagyasztott banán
Fél bögre fagyasztott áfonya
Fél adag (13 gramm) áfonyás Vegan Prot3in Triplex
2-3 evőkanál rizstej (vagy más növényi tej)
Elkészítés:
A fagyasztott banánt törd össze néhány darabra és a fagyasztott áfonyával együtt tedd egy aprítógépbe (vagy esetleg nagy teljesítményű turmixgépbe) és 45-60 másodpercen át dolgozd össze őket. Ezután add hozzá a fehérjeport és a növényi tejet és mixeld tovább, amíg teljesen krémes állagú lesz. Ezután ha pár percre berakod a fagyasztóba, akár azonnal is fogyasztható.
Ha előre több adagot csinálsz, érdemes azt, amit nem rögtön akarsz megenni, jégrém formába tenned. Hosszabb fagyasztástól keményre fagy, nem lesz olyan krémes.
TIPP: áfonya helyett használhatsz vegyes bogyós gyümölcsöket is, de készíthetsz epres verziót is, ehhez inkább a vaníliás fehérjeport ajánljuk.
A kép csak illusztráció! A recept alapján elkészített fagylalt külleme különbözhet a képen látottól.