Igazán krémes, azonnal fogyasztható (vegán) fagylaltot nem olyan ördöngösség készíteni! Kesudióval és egy kis ízesítéssel igazi sajttortára vagy túrókrémre emlékeztető alapot tudsz készíteni, amihez rengeteg féle gyümölcs fantasztikusan jól passzol! Ez a fagyi szederrel készült (mert éppen az volt itthon fagyasztva), de nagyon jól működik bármilyen bogyós gyümölccsel, például eperrel, áfonyával vagy málnával is!
Hozzávalók:
- 50 g kesudió (1-2 órára előre beáztatva)
- 0,5 dl növényi tej vagy víz
- 10 g nádcukor
- kb. 125 g fagyasztott szeder
- fél adag vaníliás vagy áfonyás Vegan Protein Triplex (elhagyható)
- 1 teáskanál citromlé (héj is mehet bele reszelve, ha kezeletlen citromod van)
- 1 csipet só
Elkészítés:
Öntsd le a vizet a kesuról és aprítóban darált le nagyjából, aztán add hozzá a folyadékot, a sót, citromlevet és a nádcukrot. Turmixold teljesen krémesre, majd öntsd hozzá a fehérjeport és tedd bele a fagyott gyümölcsöt is. Turmixold ezekkel is össze, teljesen homogénre. Ha a gép falára tapad a massza, inkább állítsd le és kapard vissza az aljába, de ne adj hozzá plusz folyadékot. A fagyishake is finom, de kenhető csak akkor lesz, ha kevés vizet vagy növényi tejet használsz. Tálald rögtön, ha kikanalaztad a gépből. Egészségedre!