Ha unjátok már a vajat és új ízekre vágytok, vagy valamire ami vitamindús, de kalóriaszegény is, akkor ezt ki kell próbálnotok! Ajánlom reggeli szendvicshez, vagy mártogatósnak nyers zöldségek mellé.
Hozzávalók:
1 db alma
3-4 db nagyobb méretű csicsóka
1-2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál friss kakukkfű
só, bors
fél lime vagy negyed citrom leve
pirított tökmag, napraforgómag
olívaolaj
A csicsókát egy dörzsivel alaposan megsikáltam, megmostam, majd felszeleteltem. Nem túl vékonyra, mert akkor chips lesz belőle, és bár az is isteni, de most nem ez a cél. Tepsire tettem, vékonyan meglocsoltam olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toltam kb. fél órára, míg megpuhult.
Ezalatt lereszeltem a meghámozott almát és egy száraz serpenyőben illatosra pirítottam a magokat. A puha csicsókát egy mély edénybe tettem, ment rá az alma, pici olívaolaj, citromlé, só, bors, és a reszelt fokhagyma. Egy botmixerrel krémesre turmixoltam, majd rámorzsoltam a kakukkfüvet (ez elhagyható, vagy helyettesíthető) és megszórtam a magokkal.
TIPP: Bátraknak ajánlom, keverjenek bele egy kevés friss, reszelt csicsókát is a krémbe, kellemesen fog ropogni a magok mellett.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project