Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
3000 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Vegán receptek (növényi fehérjével)
Tonhalkrém helyett - vegán kence

Tonhalkrém helyett - vegán kence

Ha ennél valami hasonlót, mint a tonhalkrém - szigorúan növényi alapanyagokból, - próbáld ki ezt a csicseris receptet!

Bármilyen eltökélt vegán is az ember, vannak olyan ízek, amik nagyon tudnak hiányozni a "régi életéből". Sokaknak ilyen a kolbász vagy téliszalámi (boldog gyerekkori osztálykirándulások emlékeinek állandó szereplője), a rántott hús, a karácsonyi halászlé vagy a már reform konyha tonhalas ételei. Szerencsére egyre több növényi alternatíva van az ilyen ételekre, egy kis csalással és persze lazább elvárásokkal egészen kellemes vegán pótlóételeket fogyaszthatunk. Ezt a receptet a tonhalkrémre ácsingózó vegáknak ajánljuk!

Hozzávalók:

  • 200 g puhára főtt csicseriborsó
  • 1/2 lilahagyma
  • 3-4 evőkanál lenmagolaj (a halízért felelős)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csapott evőkanál natúr borsó vagy rizsfehérje
  • 2 evőkanál vegán majonéz (elhagyható, de ettől lesz krémesebb)
  • 1 marék friss petrezselyemzöld
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsót nyomkodd össze villával, vágd egészen apróra a hagymát és a petrezselymet. Aztán keverd jól össze az összes hozzávalót és tedd el pihenni a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek. Fogyaszthatod pirítóssal, puffasztott rizzsel, pitával vagy csak egyszerűen feldarabolt friss zöldségekre kenve.

 

Ezt láttad már?
Netamin Natúr Rizs fehérje 500g
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér