Bármilyen eltökélt vegán is az ember, vannak olyan ízek, amik nagyon tudnak hiányozni a "régi életéből". Sokaknak ilyen a kolbász vagy téliszalámi (boldog gyerekkori osztálykirándulások emlékeinek állandó szereplője), a rántott hús, a karácsonyi halászlé vagy a már reform konyha tonhalas ételei. Szerencsére egyre több növényi alternatíva van az ilyen ételekre, egy kis csalással és persze lazább elvárásokkal egészen kellemes vegán pótlóételeket fogyaszthatunk. Ezt a receptet a tonhalkrémre ácsingózó vegáknak ajánljuk!
Hozzávalók:
- 200 g puhára főtt csicseriborsó
- 1/2 lilahagyma
- 3-4 evőkanál lenmagolaj (a halízért felelős)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 csapott evőkanál natúr borsó vagy rizsfehérje
- 2 evőkanál vegán majonéz (elhagyható, de ettől lesz krémesebb)
- 1 marék friss petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csicseriborsót nyomkodd össze villával, vágd egészen apróra a hagymát és a petrezselymet. Aztán keverd jól össze az összes hozzávalót és tedd el pihenni a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek. Fogyaszthatod pirítóssal, puffasztott rizzsel, pitával vagy csak egyszerűen feldarabolt friss zöldségekre kenve.