Ha szereted, de unod már a tejberizst, próbáld ki ezt a kölesből készült változatot! Könnyen és gyorsan elkészíthető, desszertnek és reggelinek egyaránt tökéletes. Készítheted tehéntejjel és egy kis kókuszreszelékkel, ha nincs otthon kókusztejed, de így, növényi tejjel vegánokat vagy tejérzékenyeket is megörvendeztethetsz vele!
Hozzávalók:
2 pohárhoz
- 1 bögre köles (2,5 deci)
- 20 dkg málna
- 5 deci kókusztej (ha folyósabbra szeretnétek akkor 6 deci)
- csipet himalája só
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 1 fél mokkáskanál vaníliapor
Tálaláshoz:
- eperlekvár vagy málna-, ribizlilekvár
Elkészítés:
A kölest megmostam, egy edénybe tettem, felöntöttem a kókusztejjel, beleszórtam a cukrot, a vaníliát és a sót, majd lassú tűzön lefedve puhára főztem. Mikor már majdnem beszívta az összes tejet a köles, akkor elzártam alatta a gázt és lefedve még negyed óráig állni hagytam, hogy teljesen átpuhuljon.
A málnát megmostam, lecsöpögtettem és a köleshez kevertem, hűlni hagytam, tálakba kanalaztam, majd egy éjszakát a hűtőben töltött.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog