Íme a bizonyíték: a saláta nem csak zöld ropogtatnivaló lehet! Ez a recept egyike a gyorsan összedobható, főzőtapasztalatot nem igénylő féléknek. Lehet belőle akár köret is, de nekem önmagában, egytálételként is laktató volt, hiszen fehérjében és rostokban is gazdag az alapanyagoknak köszönhetően. Az eredeti célom annyi volt, hogy gyorsan készítsek valami laktatót, finomat és legyenek kéznél hozzá alapanyagok is. :-) Pontosan azért szeretek ilyen egyszerűbb recepteket is megosztani veletek, hogy buzdítsalak titeket: merjetek minél többen, bátran kísérletezni a konyhában!
Hozzávalók 2 adaghoz:
10 dkg quinoa
1 db alma
1 fej karalábé (vagy zeller, répa, ízlés szerint)
1 kis fej lilahagyma (újhagyma v medvehagyma is jó)
1 marék dió (bármilyen mag jó)
fél hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 teáskanál almaecet
2-3 evőkanál lenmagolaj (olíva is jó)
só, bors
ízlés szerintem bármilyen fűszernövény mehet még hozzá
Elkészítés:
A quinoát dupla mennyiségű vízben puhára főztem, kb. 10 perc alatt.
Ezalatt lereszeltem a meghámozott karalábét, a gyömbért, az almát héjastól. Mindent egy tálba tettem, hozzáadtam a megfőtt quinoát, a diót, meglocsoltam az almaecettel, lenmagolajjal, sóztam, borsoztam és elkészült. Langyosan, de hidegen is finom.
Forrás:
Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog