Kevéssé ismert, de – ahogy másik cikkünkből kiderült – annál hasznosabb növény a csicsóka. Péter édesanyja most egy finom, és gyorsan elkészíthető receptet mutat be, amelynek ez a méltatlanul elhanyagolt, gumós zöldség az alapja.
Csicsóka fasírt
Hozzávalók:
- 80 dkg csicsóka
- 20 dkg liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Petrezselyem
- Vegamix ételízesítő
- Só
A csicsókát alaposan megmosunk, kefével megsúrolunk, és lereszelünk.
Megsózzuk, majd pár percig állni hagyjuk.
Ezután a levétől kinyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, hogy jól formálható massza legyen.
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Vegamix ételízesítővel, finomra vágott petrezselyemmel, a vöröshagymával és átnyomott fokhagymával ízesítjük.
Gombócokat formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk, és kisütjük. Ha igényli, még tehetünk bele sót.
Ebből 16 db fasírt készíthető, de ha kevesebbet vagy többet szeretnénk, arányosan változtathatunk a hozzávalók mennyiségén.