Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
14900 Ft felett ingyenes szállítás!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Csicsóka fasírt recept

Csicsóka fasírt recept

Kevéssé ismert, de – ahogy másik cikkünkből kiderült – annál hasznosabb növény a csicsóka. Péter édesanyja most egy finom, és gyorsan elkészíthető vegán receptet mutat be, amelynek ez a méltatlanul elhanyagolt gumós zöldség az alapja.

csicsókafasírt_honlapKevéssé ismert, de – ahogy másik cikkünkből kiderült – annál hasznosabb növény a csicsóka. Péter édesanyja most egy finom, és gyorsan elkészíthető receptet mutat be, amelynek ez a méltatlanul elhanyagolt, gumós zöldség az alapja.

Csicsóka fasírt

Hozzávalók:

  • 80 dkg csicsóka
  • 20 dkg liszt
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Vegamix ételízesítő

A csicsókát alaposan megmosunk, kefével megsúrolunk, és lereszelünk.

Megsózzuk, majd pár percig állni hagyjuk.

Ezután a levétől kinyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, hogy jól formálható massza legyen.

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

Vegamix ételízesítővel, finomra vágott petrezselyemmel, a vöröshagymával és átnyomott fokhagymával ízesítjük.

Gombócokat formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk, és kisütjük. Ha igényli, még tehetünk bele sót.

Ebből 16 db fasírt készíthető, de ha kevesebbet vagy többet szeretnénk, arányosan változtathatunk a hozzávalók mennyiségén.

Ezt láttad már?
A „Csicsóka-csoda” - Érdekességek, tudományos tények, ajánlások
Netamin Facebook oldal Netamin Tiktok oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér