Répatorta sütés és pepecselés nélkül? Fogtuk a klasszikus répatorta receptjét, helyettesítettük az állati hozzávalókat növényiekkel és a nyers sütikészítés alapszabályaival megalkottuk ezt a fantasztikus desszertet. Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 150 g répa megpucolva
- 100 g datolya
- 100 g (pekán)dió
- 1 adag vaníliás Vegan Protein Triplex
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
a krémhez:
- 100 g kesudió (1-2 órára előre beáztatva)
- 1 dl kókuszkrém
- 20 g agavé szirup (vagy nádcukor)
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 narancs leve
A répát felkarikázva tedd az aprítóba és darált meg. Aztán tedd hozzá a diót és azzal is daráld tovább, majd a datolyát, a sót és a fűszert. Járasd addig a gépet, amíg masszává nem áll össze. (Ha nagyon jó géped van, beletehetsz mindent egyszerre, a miénk sajnos nem bír el ennyiféle állaggal egyszerre.) Végül öntsd bele a fehérjeport és jól gyúrd, dolgozd bele kézzel. A tésztát nyomkodd sütőpapírral bélelt tálba vagy tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme - így nem folyik majd le róla a máz.
Az aprítót nem kell elmosni, csak öblítsd ki és már mehet is bele az összes krémhez való. Turmixold krémesre és már öntheted is a tészta tetejére. Tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt érdemes egy órára a fagyasztóba tenni, hogy szépen vágható legyen. Egészségedre!