A tavasz frissességét jelzi az eper megjelenése,
üde színfont a borongós, ködös, hideg napok után.
Hozzávalók:
- 1,5 kg eper
- 3 dl édes növényitejszín
- kb. 1 l növényi vaníliás tej
- 2 ek. főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
- 5-10 dkg Xilit (az eper édességétől függően)
- 4-5 levél citromfű
Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, és egy szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Majd egy magas falú edénybe áttesszük, ráöntjük a növényi tejszínt,
majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és az egészet alaposan összeturmixoljuk.
Ezt követően édesítjük, és hígítjuk a növényi tejjel, olyan állagúra,
amilyenre szeretnénk.
Citromfűvel és keksszel tálaljuk.
Forrás:
Dankóné R. Magdolna blogja